Grote politiecontrole tegen inbrekers en overvallers in West-Brabant

30 maart 2015 om 20:28
nl
Vijf personen zijn afgelopen weekend aangehouden tijdens diverse politiecontroles rondom Breda, bij Klundert, Dongen en Oosterhout. Het ging om een speciale actie waarbij de politie inzette op het vangen van inbrekers en overvallers. Ruim honderd agenten werkten mee aan de controles.
Geschreven door

Agenten hielden een persoon aan die wordt gezocht in een drugsonderzoek in België. In de zaak wordt een celstraf van vijftien jaar geëist. Verder werden twee personen opgepakt omdat zij boetes open hadden staan.
AchtervolgingDaarnaast hielden agenten iemand aan na een achtervolging. Deze weggebruiker bleek onder invloed van alcohol te rijden. Tot slot had een persoon valse kentekenplaten op zijn wagen. Ook werden vier boetes uitgedeeld aan mensen die invloed reden.
Knooppunten voor criminelenDe controles waren op de A16, A17 en A58. Agenten stonden op plekken die bekend staan als knooppunten waar veel criminelen voorbij komen. Zij scanden hierbij kentekens met speciale apparatuur.
InbrakenDe politie denkt dat de criminaliteit een slag is toegebracht. In de periode dat zij controleerden, van donderdag tot en met zondag, werden 27 woninginbraken geregistreerd. In de laatste weekenden van vorige maanden ging het om 62 inbraken (februari) en 85 inbraken (januari).
De politie gaat nog meer van dit soort controles houden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.