Bloemenzee bij ouderlijk huis omgekomen Iris Claassen na stille tocht, witte ballonnen losgelaten

31 maart 2015 om 20:49
nl
Zeker duizend mensen liepen dinsdagavond in Deurne mee met de stille tocht voor Iris Claassen. De 20-jarige vrouw kwam vorige week dinsdag om het leven bij de vliegramp in Frankrijk.
Geschreven door

De bijeenkomst startte bij de HEMA op de Wolfsberg in Deurne. Iris werkte vier jaar lang in die winkel. Terwijl de donkere lucht zich boven Deurne samenpakte, werd zwijgend de stille tocht ingezet.[youtube:body:https://youtu.be/4BZM89Z9gxY]
'De hemel huilt mee'Vlak voor de start van de tocht werd een minuut stilte gehouden. Ondanks het slechte weer liepen zeker duizend mensen met witte ballonnen mee in de stoet. De regen kletterde op de geopende paraplu's. [tweet:body:https://twitter.com/Mattijssmit/status/582955812009734144]
Initiatiefneemster van de stille tocht Jacqueline Jacobs was erg dankbaar dat er zoveel mensen waren gekomen. "We hadden vooraf ruim achthonderd aanmeldingen. Het geeft een goed gevoel dat zoveel mensen meelopen."
[tweet:body:https://twitter.com/AlicevanderPlas/status/582959741816692736]Veel mensen hadden bloemen bij zich. Bij het ouderlijk huis van Iris, waar de tocht eindigde, werden die neergelegd. Druppels vielen op het cellofaan om de bloemen heen die in de berm een bloemenzee vormden.
Witte ballonnen losgelatenLater op het Kerkplein in Zeilberg werden ballonnen opgelaten. De harde wind nam ze mee de donkere lucht in. Witte ballonnen tegen een donkergrijze hemel.
[tweet:body:https://twitter.com/AlicevanderPlas/status/582964604415922177]De tranen van Deurne vermengden zich met de regendruppels die uit de hemel vielen. Tot ook de laatste witte ballon opgeslokt werd door het donkergrijs van de wolken.
Tot slot sprak burgemeester Hilko Mak enkele woorden waar hij ook de kracht van zijn Deurne roemde. "Indrukwekkend om te zien hoe hecht de gemeenschap zich vanavond getoond heeft."
Alles over het ongeluk met het vliegtuig van Germanwings is te vinden op onze themapagina.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.