Burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen noemt zijn uitspraken over Turken ‘onhandig’

31 maart 2015 om 10:12
nl
Burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen noemt zijn uitspraken in de Volkskrant van zaterdag over een poging tot infiltratie van Turkse drugscriminelen ‘onhandig’. Volgens hem waren de uitspraken zeker niet bedoeld om oud-wethouder en raadslid Hatice Can-Engin te criminaliseren.
Geschreven door

Dat schrijft dagblad BN DeStem dinsdag. Overigens noemt Boelhouwer het voormalige raadslid niet bij naam. Boelhouwer moest zich maandagavond verantwoorden voor uitspraken in het bewuste interview.
Donderdag praat de burgemeester met vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap in Rijen. Ook de Stichting Inspraakorgaan Turken (IOT) wil dat Boelhouwer afstand neemt van zijn uitspraken.
Illegale praktijken In het interview stelt de burgemeester dat alle Turkse inwoners van zijn gemeente op de hoogte zijn van illegale praktijken en daarover zwijgen. Het IOT vindt dat Boelhouwer een onheus beeld schetst van de Turken in de gemeente Gilze en Rijen.
De stichting wil dat hij zijn uitspraken rechtzet met een publicatie in de landelijke media. Doet hij dat niet, dan stapt het IOT naar de rechter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.