Na gedoe over verblijfsvergunning is Mauro weer gelukkig: 'Ik heb een baan en ben daar trots op' - Omroep Brabant

Na gedoe over verblijfsvergunning is Mauro weer gelukkig: 'Ik heb een baan en ben daar trots op'

31 maart 2015 om 11:33
Jarenlang kreeg de van oorsprong Angolese Mauro Manuel het stempel 'asielzoeker' opgeplakt. Lange tijd leek het erop dat de Eindhovenaar terug moest naar zijn geboorteland. Op het laatste moment kreeg hij, na veel media-aandacht voor zijn zaak, toch een verblijfsvergunning. Dat stempel van 'asielzoeker' kan inmiddels worden vervangen door dat van een werkende man van wie het leven hem na veel ellende weer toelacht.
Geschreven door

Mauro is niet meer de jongen die we kennen van de traan om zijn uitzetting. De Eindhovenaar is 22 en al afgestudeerd. Hij volgde een ICT-opleiding en werkt inmiddels als systeembeheerder op een middelbare school, laat hij weten aan Lindanieuws. "Dat heb ik maar mooi bereikt ondertussen en dat bewijst ook wel dat ik het goed naar mijn zin heb én mijn best wil doen."
Ernstige situatieMauro zegt tegen Lindanieuws dat hij moest wennen aan zijn status als 'bekende Nederlander'. Toch zegt hij blij te zijn met de berichten die toentertijd in de media verschenen. "Dat gaf wel aan dat mijn geval een ernstige situatie was", zegt hij daar nu over.  
'Sneller volwassen geworden'Door alle ophef over zijn uitzetting zegt Mauro sneller volwassen te zijn geworden. Met kritiek kan hij beter omgaan. "Als ik honderd reacties kreeg op mijn verblijfsvergunning, waarvan er 99 positief waren en één negatief was, maakte ik me daar heel erg druk om. Nu doet het me niks meer", tekent Lindanieuws op.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...