Wanhopige oproep van Bestenaar aan Matthijs van Nieuwkerk: 'Hou zender France2 in de lucht'

31 maart 2015 om 12:57
nl
Hans van Velde uit Best doet een ultieme poging om zijn geliefde zender France2 te behouden in het televisie-aanbod van Ziggo. Hij roept DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk op om dinsdagavond in zijn uitzending aandacht te schenken aan het verdwijnen van de Franstalige culturele tv-zender. Van Nieuwkerk zou volgens Van Velde zelf ook groot liefhebber zijn van de Franse cultuur. "Matthijs, help France2 in de lucht te houden."
Geschreven door

Vanaf woensdag haalt Ziggo France2 en de Italiaanse zender Rai Uno uit de lucht. Andere aanbieders van televisie deden dat al eerder. Ziggo doet dat nu ook, omdat uit onderzoek zou blijken dat er weinig mensen naar kijken. De Franse zender TV5 Monde blijft wel behouden.
"Wij voegen andere internationale kanalen toe: een Marokkaanse, Chinese en een Antilliaanse zender", aldus een woordvoerder van Ziggo. Italiaanse televisie blijft behouden door de toevoeging van Mediaset.
Mail van Van NieuwkerkMaar dat stelt Hans van Velde niet gerust. Hij wil 'zijn' France2 blijven bekijken. Op internet zijn al petities gestart van boze Ziggo-klanten. Maar dat mag niet baten. En daarom zoekt Hans het hoger op. Hij heeft VARA-coryfee Van Nieuwkerk een mailtje gestuurd. "Maar ik heb nog niets vernomen van hem. Ik denk wel dat hij France2 kent, want hij heeft vaker aangegeven te houden van Franse chansons."
"Helden van vroeger wordt nog respect gedaan: Charles Aznavpour, Julien Clerc, Pierre Grcocolas, Sylvie Vartan, maar ook een Phil Collins, Christopher Cross, Cock Robin, Eddie Grant, Village People... wie is er niet geweest? Dit alles wordt ons de nek om gedraaid", zet Hans zijn oproep kracht bij.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=wRNznaroICk]
Naar eigen zeggen is het Hans niet te doen om een plekje aan tafel bij De Wereld Draait Door. "Het gaat immers niet om mij."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.