A17 bij Roosendaal en A50 bij Ravenstein weer vrij, geen treinen tussen Roosendaal en Essen

31 maart 2015 om 18:10 • Aangepast 21 november 2020 om 19:14
nl
Het verkeer op de snelweg A17 tussen Moerdijk en Roosendaal en op de A50 bij Ravenstein is dinsdagmiddag urenlang gestremd geweest. Het stormachtige weer heeft chauffeurs vrijwel zeker in beide gevallen parten gespeeld. Op de weg kan het verkeer dus nu redelijk doorrijden. Tussen Roosendaal en Essen en tussen Den Bosch en Oss rijden echter geen treinen.
Profielfoto van
Geschreven door

Overigens was het niet alleen op de snelwegen het raak. Uit alle windhoeken kwamen meldingen binnen over bomen of takken die op huizen, andere gebouwen of binnenwegen (zijn ge)vallen.
'Eind ellende nog niet in zicht'Volgens Rijkswaterstaat is het eind van de ellende nog niet in zicht. Het blijft volgens de voorspellingen hard waaien en regenen met alle gevolgen van dien voor het verkeer. Eerder op de middag adviseerden de Verkeers Informatie Dienst (VID) én Rijkswaterstaat vrachtwagenchauffeurs al geen risico te nemen. Chauffeurs van lege of licht beladen vrachtwagens werd dringend afgeraden de komende uren de weg op te gaan.

Wachten op privacy instellingen...

Desondanks kantelde er rond halfdrie weer een vrachtwagen op de A50, om precies te zijn: ter hoogte van knooppunt Ekkersweijer. Het verkeer in de richting van Oss wordt omgeleid.
Treinverkeer tussen Roosendaal en Essen ligt stilTreinreizigers in onze provincie kunnen ondertussen dus ook meepraten over de gevolgen van de harde wind. Het treinverkeer tussen Roosendaal en Essen werd dinsdagmiddag stilgelegd nadat er een boom op het spoor was gevallen. Reizigers moeten rekening houden met meer dan een uur vertraging.

Wachten op privacy instellingen...

Tussen Den Bosch en Oss gooide een seinstoring roet in het eten. Treinreizigers moeten rekening houden met een vertraging van een uur.
Chaos op A50 bij RavensteinDe problemen op de A50 ter hoogte van Ravenstein, waar het wel vaker misgaat, ontstonden aan het begin van de middag. Het leidde snel tot een chaos.


De VID heeft de hele dag al de handen vol aan de gevolgen van het stormachtige weer. Volgens de dienst zijn er dinsdag, verspreid over de hele A50, zeker vijf vrachtwagens 'omgeblazen'.

Op de A2 tussen Boxtel en Best waren voor korte tijd twee rijstroken afgesloten, omdat er takken op het wegdek waren gevallen. Bij Boxtel ontstond al snel een file, maar tegen kwart voor twee was die alweer achter de rug.
Bomen op huizen en wegenOok particulieren merkten de gevolgen van het onstuimige weer. Voor zover bekend zijn er nauwelijks mensen gewond geraakt; wel werd her en der schade aangericht. Onder meer in Gilze viel een boom op een huis, terwijl in Waalwijk het dak van een dakkapel losschoot. De brandweer kwam handen en voeten te kort.
In Mill was het ook even schrikken toen een boom langs de Udensedijk het loodje legde. Volgens een man die er in de buurt woont, was de boom zeker honderd jaar oud. Hij alarmeerde de brandweer toen het begon te kraken, maar de hulp kwam te laat - voor de boom. De brandweer restte niets anders dan de weg schoon te maken. In hartje Meeuwen, aan de Dorpsstraat, dreigt een boom om te vallen. Het gevaarte is uit voorzorg 'geketend'. In Uden raakten niet voor het eerst geveldelen los van het gemeentehuis aan de Markt, ook hier bleef iedereen ongedeerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.