Video

Vanuit een dilemma weer terug bij de passie: Rob van Leuven uit Eindhoven bouwt bijzondere gitaren

31 maart 2015 om 15:54
nl
Van kinds af aan is Rob van Leuven uit Eindhoven in de weer met elastiekjes, hout en zagen. Nadat hij zijn baan als architect in de bouw verloor, pakte hij zijn oude passie weer op. Nu combineert hij zijn technische kennis met zijn creativiteit in een bijzonder project.
Geschreven door

Rob van Leuven bouwt zelf gitaren. En zeer bijzondere, met het gat niet in het midden, maar aan de zijkant. Als voormalig architect vindt Van Leuven deze manier van bouwen veel logischer.
Het dilemma van Rob van LeuvenDe gitaar heeft de naam 'dilemma' vanwege de bijzondere constructie, maar ook vanwege het dilemma dat Rob van Leuven hij had toen hij zijn baan verloor. Zou hij zijn oude passie weer oppakken?
Inmiddels geeft hij via het Ambachtshuis in Eindhoven al een tijd les aan cursisten die hun eigen gitaar bouwen. Sommige hebben nog geen snaar aangeraakt, anderen maken een gitaar van speciaal hout die beter klinkt.
Iedere gitaar is uniekVolgens Rob van Leuven kan iedereen die verstand heeft van hout een gitaar maken. Het mooie aan gitaren bouwen is dat iedere gitaar uniek is en sommigen zijn speciaal voor iemand gemaakt.
Zo maakt Rob van Leuven nu het model dilemma met een speciaal naamkaartje erin voor de klant. De gitaren van Rob van Leuven zijn hier te bekijken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.