Efteling sluit drie attracties vanwege lentestorm: Pagode, Python en Joris en de Draak staan stil

31 maart 2015 om 16:17
nl
Attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel heeft dinsdag drie attracties buiten gebruik gesteld met het oog op de lentestorm. De Pagode, de Python en Joris en de Draak staan stil.
Geschreven door

Woordvoerster Femke van Es benadrukt dat de maatregel puur uit voorzorg is genomen. "Alle drie de attracties zijn behoorlijk hoog en gezien de harde wind en de windstoten die daarbij horen hebben we besloten de attracties niet te laten draaien. Zoals altijd staat bij ons de veiligheid voorop."
Teleurstelling en begripVan Es zegt dat de Pagode een eigen windmeter heeft die aangeeft wanneer die stilgelegd moet worden. "Wij nemen bij extreem weer altijd passende maatregelen. Als het hard vriest of sneeuwt gebeurt het ook wel dat attracties dicht blijven."
De woordvoerder van het pretpark denkt dat bezoekers het sluiten van de attracties wel zullen snappen. "Op een dag als deze hebben we een paar duizend bezoekers. Ik denk wel dat er gasten zijn die teleurgesteld zijn door het sluiten van een aantal attracties. Maar ik weet zeker dat ze er ook begrip voor hebben."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.