Een Brabander in Parijs: Theaterzalen puilen uit voor multitalent Frederik Steenbrink

31 maart 2015 om 16:34
nl
Frederik Steenbrink komt uit Eindhoven maar woont al jaren in Parijs. Daar is hij inmiddels een 'bekende' Parijzenaar. Samen met zijn partner, de Franse zangeres Isabelle George, trekt hij daar volle zalen met hun theatershows. Woensdag 1 april is hij te zien in het Parktheater in Eindhoven. Klassieke Franse chansons met een internationaal tintje.
Geschreven door

Frederik Steenbrink vertrok op 18-jarige leeftijd naar Parijs om daar de theaterschool te doen. "Ik zat op de kleinkunstacademie in Amsterdam maar Amsterdam werd me te klein. Ik wilde naar de 'grote' stad: New York, Londen of Parijs. New York vond ik toch iets te ver. En ik was een enorme bewonderaar van Jacques Brel. Dus werd het Parijs".
Het was de bedoeling dat Frederik voor een paar jaar naar Parijs ging. Uiteindelijk is hij daar nooit meer weg gegaan. Samen met zijn partner Isabelle George trekt Frederik volle zalen in Parijs en de rest van Frankrijk.
Volle zalen in ParijsHun show Padam Padam was erg succesvol in Parijs. "We hebben deze show 250 keer gespeeld in Parijs." Momenteel toeren ze met deze show door Nederland. Klassieke Franse chansons van Edith Piaf, Charles Aznavour en Jacques Brel krijgen een internationaal tintje.
Frederik is een multitalent. Hij zingt, speelt piano, acteert en schrijft liedjes. Daarnaast was hij creatief verantwoordelijk voor de shows van Herman van Veen en Ivo Niehe in Parijs .
Buurman Herman van Veen"Ik ben opgegroeid met de muziek van Herman van Veen. Herman was vroeger de buurman van mijn vader. Toen mijn ouders mij een keer mee namen naar zijn show, wist ik dat ik wilde zingen en dansen", aldus Frederik
Zijn Brabantse inspirator is zijn vroegere muziekleraar en mentor Ad Maas van het Christian Huygens college in Eindhoven. Die gaat woensdag 1 april zeker ook naar de show van zijn voormalige student in het Parktheater.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.