Minister Plasterk neemt afstand van uitlatingen burgemeester Boelhouwer van Gilze en Rijen

31 maart 2015 om 16:58
nl
Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken neemt afstand van de uitlatingen van burgemeester Jan Boelhouwer van de gemeente Gilze en Rijen over de betrokkenheid van Turken bij de criminaliteit. In de Volkskrant van afgelopen zaterdag zei Boelhouwer dat de Turkse inwoners van Gilze en Rijen op de hoogte zijn van illegale praktijken maar erover zwijgen. Hij sloeg in het interview alarm over de groeiende macht van criminelen in Brabant.
Geschreven door

Tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer reageerde minister Plasterk van Binnenlandse Zaken dinsdag dat de herkomst van criminelen 'divers' is. "We moeten er niet van uitgaan dat het in één hoek zit", aldus Plasterk.
Burgemeesters beschermenDe Kamer wilde van Plasterk weten welke maatregelen hij neemt om burgemeesters en andere gemeentebestuurders in Brabant die bedreigd worden, te beschermen tegen criminelen.
De minister antwoordde dat hij rondetafelgesprekken wil houden met burgemeesters om te kijken hoe groot het probleem is.
Macht criminelenVoor veel fracties is dat te weinig. Ze willen dat de politie in Brabant meer agenten krijgt om de groeiende macht van criminelen in te tomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.