Lars Boom maakt zich geen zorgen om licentie Astana: 'Ik start gewoon in Ronde van Vlaanderen'

31 maart 2015 om 17:18
nl
Wielrenner Lars Boom uit Vlijmen verwacht zondag gewoon aan de start van de Ronde van Vlaanderen te verschijnen. De renner van Astana maakt zich geen zorgen om de licentie van zijn ploeg. "Ik kan er niets aan doen. Wij moeten trainen en voor onze sport leven en laten zien dat we in de World Tour horen. Meer kunnen wij ook niet doen", zegt een nuchtere Boom.
Geschreven door

De Telegraaf meldde maandag dat de Astana-formatie definitief haar World Tour-licentie kwijtraakt. De ploeg van Boom zou alleen nog in aanmerking komen voor een continentale licentie.
'Geen zorgen'Maar Boom laat tegen Omroep Brabant weten ‘zich geen zorgen te maken’. De internationale wielerunie UCI heeft bij de ploeg uit Kazachstan aangegeven dat het de licentie wil intrekken na een onderzoek van de Universiteit van Lausanne, waarin de antidoping-cultuur, het beleid, de structuur en het management van Astana werd bekritiseerd.
De problemen rondom Astana doen Boom weinig. "Ik ben er gewoon niet mee bezig, ik ben er echt niet mee bezig. Er wordt goed gecommuniceerd en we worden op de hoogte gehouden. Wij moeten gewoon presteren en ons ding doen. Meer kunnen we ook niet doen. Wij gaan zondag sowieso rijden", zegt hij zelfverzekerd.
Terug in koersDe Vlijmenaar keerde dinsdag in koers. Hij verscheen aan de start in de Driedaagse De Panne-Koksijde. Hoewel deze driedaagse rittenkoers op het lijf geschreven is van Boom, doet hij niet mee om de eindzege. Hij eindigde dinsdag in de eerste etappe anoniem in het peloton. De Astana-rijder is nog herstellende van een heupblessure die hij opliep in Dwars door Vlaanderen en de E3 Harelbeke. In beide koersen kwam hij ten val.
En beide keren moest zijn linkerheup het ontgelden. De komende dagen gebruikt hij dan ook vooral om wat trainingskilometers in zijn benen te krijgen. "Maar ook om te kijken hoe de vorm is na Dwars Door Vlaanderen en de E3 en ook om mezelf te laten zien. Het gaat goed, ik ben weer op de koers. Ze zijn alles aan het masseren en goed aan het verzorgen", zegt hij vlak voor de start van de Driedaagse.
Pijlen op Ronde van VlaanderenDe Astana-rijder heeft  zijn pijlen gericht op de komende twee zondagen: de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. "Ik denk dat zondag de kneuzingen een heel eind weg zijn. Dan moet het een heel stuk beter zijn. En de week daarna, tijdens Parijs-Roubaix, is het dan weer beter. En daar draait het voor mij toch om. Ik ben wat dat betreft zorgeloos."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.