Jetro Willems, Luciano Narsingh en Memphis Depay in basis Oranje bij gewonnen wedstrijd tegen Spanje

31 maart 2015 om 18:09
nl
Bondscoach Guus Hiddink begon dinsdagavond met drie spelers van PSV in de basis aan de oefeninterland tegen Spanje. In de opstelling van de oefenmeester waren Jetro Willems, Luciano Narsingh en Memphis Depay opgenomen. De Spanjaarden werden verslagen met 2-0.
Geschreven door

Willems en Narsingh stonden voor het eerst in de basis van Oranje.
Gretig en aanvallendHet grote verschil met het teleurstellend verlopen duel van afgelopen zaterdag met de Turken (1-1) was dat Oranje nu wel gretig was en aanvallend durfde te denken. De geblesseerde Arjen Robben en Robin van Persie waren er nog steeds niet bij, maar het elftal van Guus Hiddink wist dat vooral in het eerste half uur aardig te camoufleren.
Al na dertien minuten kopieerde Stefan de Vrij zijn 3-1 van op het WK tegen Spanje door op aangeven van Wesley Sneijder raak te koppen. Nog geen drie minuten later verdubbelde Davy Klaassen de voorsprong (2-0).
Meer nieuwe gezichten    De blonde middenvelder was een van de vijf nieuwe gezichten bij de nummer drie van het laatste WK. Net als Kenneth Vermeer, Daryl Janmaat en de al eerder genoemde Luciano Narsingh en Jetro Willems mocht Klaassen de bondscoach van zijn kwaliteiten overtuigen.
Georginio Wijnaldum, Jasper Cillessen, Gregory van der Wiel, Ibrahim Afellay en Nigel de Jong zagen dat hun vervangers het aardig deden. Al liet Willems net als Bruno Martins Indi verdedigend nog wel eens een steekje vallen. Het duo werd voor rust gered door Vermeer, die uitstekende reageerde met Piqué en Pedro voor zijn neus.
Hoog tempo    Oranje wist het hoge tempo een half uurtje vol te houden. Daarna werd het lastiger om het goede positiespel van Spanje te ontregelen. Ook in die periode liet vooral Klaassen het middenveld echter beter functioneren dan tegen de Turken. Martins Indi verzuimde na een klein uur een afgemeten voorzet van Sneijder binnen te koppen.
Gelet op de kracht van de tegenstander was het geen schande dat Oranje zich na rust steeds vaker moest beperken tot tegenhouden. De thuisploeg ontsnapte enkele keren aan een tegentreffer, maar invaller Wijnaldum mocht zich ook aanrekenen dat hij niet voor 3-0 zorgde.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.