Drukke Brabantse avondspits vanwege storm blijft uit, treinverkeer Den Bosch-Oss gestremd

31 maart 2015 om 19:55
nl
De problemen voor het verkeer als gevolg van het aanhoudend onrustige weer zijn in de avondspits uitgebleven. Rijkswaterstaat had gerekend op extra drukte, maar dat viel dus mee. Tegen zessen ontstond op de snelweg A2 bij Knooppunt De Hogt na een ongeluk wel een file van 8 kilometer. Mensen die met de trein vanuit Den Bosch naar Oss of Nijmegen hadden ook pech: door een defecte bovenleiding rijden er op dit traject tot elf uur dinsdagavond geen treinen.
Geschreven door

Rijkswaterstraat verwees in haar waarschuwing, eerder op de middag, naar de stormachtige wind, die al de hele dag over het land trekt en de buien die kunnen vallen. Rijkswaterstaat én de Verkeers Informatie Dienst (VID) hadden chauffeurs ook reeds geadviseerd om niet met lege en licht beladen vrachtwagens de weg op te gaan. Deze waarschuwing blijft van kracht.
Verkeer op A17 en A50 uren gestremdMede door het onstuimige weer raakten dinsdagmiddag vooral vrachtwagens in de problemen. Als gevolg hiervan was het verkeer op onder meer de snelwegen A17 bij Moerdijk en de A50 bij Ravenstein 's middags urenlang gestremd.
Ellende op het spoorOok het treinverkeer had te kampen met de harde wind. Tussen Den Bosch en Oss rijden opnieuw geen treinen door een defecte bovenleiding als gevolg van een omgevallen boom in Oss. Ook bij de spoorwegovergangen in de buurt is het een chaos.
Er zijn bussen ingezet. Om 11 uur dinsdagavond hopen NS en Pro Rail de stremming te hebben opgelost.
Ook tussen Roosendaal en Essen versperde een boom op het spoor het treinverkeer. Aan het eind van de middag werden de problemen hier opgelost. Verder rijdt de Intercity Direct tussen Breda en Amsterdam dinsdag de hele dag onregelmatig door het slechte weer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.