Chemiebedrijf Caldic in Zevenbergen na decennia discussie dicht

31 maart 2015 om 18:46
nl
In Zevenbergen sluit woensdag chemiebedrijf Caldic aan de Schansdijk definitief de poorten. Daarmee komt er na tientallen jaren een einde aan een lange discussie over het risicobedrijf dat op nog geen kilometer van de bebouwde kom ligt.
Geschreven door

De sluiting werd al in 2009 afgesproken tussen de provincie, de gemeente Moerdijk en Calic Chemie. De provincie betaalde 51 miljoen euro voor de beëindiging van Caldic.
Nu ruimte voor rondwegHet bedrijf is december al begonnen met het ontmantelen van de fabriek. Door de sluiting van de Caldic kan de gemeente Moerdijk plannen ontwikkelen voor het gebied ten noorden van Zevenbergen, zoals woningbouw en een nieuwe rondweg.
Het bedrijf heeft de productie begin dit jaar al stilgelegd en is begonnen met de ontmanteling van de fabriek, waarbij alle leidingen en opslagtanks zijn leeggepompt en de chemicaliën zijn afgevoerd.
Opleveren als kale vlakteBinnenkort wordt begonnen met de sloop van de gebouwen. Op 1 januari moet het terrein langs de Roode Vaart als kale vlakte worden opgeleverd.
De sluiting van Caldic was een van de voorwaarden van de gemeente Moerdijk om mee te werken aan de komst van het Logistiek Park Moerdijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.