Bisschop Hurkmans spreekt openhartig over zijn ziekte: 'soms is het zwaar om ziek te zijn'

31 maart 2015 om 21:23
nl
"Velen zullen zich afvragen: hoe is het toch met u?" Dat schrijft bisschop Antoon Hurkmans in de paaswens die te lezen is in de nieuwsbrief van het bisdom Den Bosch. Voor het eerst sinds zijn afwezigheid geeft Hurkmans ook uitgebreid antwoord op die vraag. "Mijn kwaal is, zo blijkt, moeilijk grijpbaar."
Geschreven door

In oktober 2014 moest Hurkmans het grootste deel van zijn activiteiten voor het bisdom staken. Hij zegt nog steeds voortdurend moe te zijn en lichamelijke problemen te hebben. Eerder werd duidelijk dat hij ook last heeft van een lage bloeddruk, oorsuizen en een slecht werkende schildklier.
In behandeling bij het Radboud ziekenhuisIn de paaswens zegt hij dat de dokters nog steeds niet goed weten wat er aan de hand is. "Allerlei oorzaken komen naar voren en vallen ook weer af. Ondertussen ben ik in behandeling bij een professor van het Radboud ziekenhuis. De behandeling is net op gang gekomen en kost tijd."
Het lijkt het er dus op dat de bisschop voorlopig niet aan het werk kan en dat vindt hij lastig. "Soms is het zwaar om ziek te zijn, maar meestal maak ik het goed." De bisschop zegt veel thuis te zijn en dagelijks de Heilige Mis te lezen en te bidden. Verder tuiniert hij wat en leest hij veel.
Zalig Pasen"Het gaat goed, maar ik wil heel graag weer aan het werk. Er is niets mooiers dan met u allen in liefde uitdrukking geven aan ons samen Kerk zijn." Uiteraard sluit de bisschop niet af zonder iedereen 'een Zalig Paasfeest' te wensen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.