'Automobilist stond doodsangsten uit', pontje bij Dussen vocht dapper tegen harde wind

31 maart 2015 om 22:55
nl
Wie dinsdag de Bergsche Maas bij Dussen over wilde, moest wel over een flinke dosis lef beschikken, want het bleek een heel avontuur. Ondanks de harde wind die de storm met zich meebracht, bleef het veerpontje tussen Dussen en Sprang-Capelle stug doorvaren. Wie mee wilde mocht mee, maar moest waarschijnlijk wel wat zweetdruppeltjes wegvegen.
Geschreven door

Glenn Aoys uit Kaatsheuvel durfde het niet aan. Hij bleef wel een halfuur aan de kant staan om mooie foto's te maken van het bijzondere schouwspel.
Pont in de hoogte getild"De automobilist op de foto vertelde naderhand dat hij doodsangsten heeft uitgestaan, toen de pont meerdere keren in de hoogte werd getild door rukwinden en golfslag", aldus Aoys. Niet veel mensen durfden het aan volgens de fotograaf. "Hooguit zes auto's gingen met de pont mee."
Stichting de Maasveren, beheerder van de veerpont, liet eerder op de dag al weten dat het dinsdag een bijzondere ervaring beloofde te worden. "Met dit weer rolt die lekker. Overigens kunnen al onze veren het nog prima redden tegen de wind en golven in en varen we gewoon door."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.