Asielzoekers nog niet naar voormalig klooster Oirschot, besluit uitgesteld

1 april 2015 om 10:08
nl
Het asielzoekerscentrum in Oirschot komt er voorlopig nog niet. De politiek heeft tot de zomervakantie om over het AZC te beslissen. In eerste instantie zou dat op 21 april gebeuren. Dat werd dinsdagavond duidelijk in de gemeenteraadsvergadering. In een motie, die door alle zeven partijen wordt ondersteund, wordt het college van B en W gevraagd om met een nieuw voorstel te komen.
Geschreven door

Burgemeester Ruud Severijns van Oirschot vindt dat het college van burgemeester en wethouders niet te hard van stapel is gelopen met het plan om asielzoekers in het voormalige Montfortanenklooster Groot Bijstervelt te vestigen. "De raad wil de besluitvorming op een zorgvuldige manier afronden en daar heb ik alle begrip voor", zo laat hij woensdagochtend weten.
Blij is de burgemeester met het besluit om voor de zomervakantie een beslissing te nemen. Het moet wat hem betreft namelijk 'geen oneindige discussie' worden.
Tekort aan opvanglocatiesHet Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente Oirschot willen in totaal dus zeshonderd asielzoekers opvangen in het voormalige klooster. Het COA heeft een groot tekort aan opvanglocaties voor asielzoekers.
Vorige week diende het orgaan daarom een verzoek in om tien jaar lang zeshonderd asielzoekers op deze locatie op te mogen vangen.
ActiegroepVerontruste omwonenden kwamen maandagavond nog bij elkaar om een actiegroep te vormen tegen de gemeente Oirschot en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.