Geen gratis koffie en thee meer voor bezoekers poli's Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop

1 april 2015 om 02:47
nl
Het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop mag geen gratis koffie en thee meer uitdelen aan bezoekers van de poliklinieken in het ziekenhuis. Dat bepaalde de rechtbank in Den Bosch dinsdag. De exploitant van een koffiecorner in het ziekenhuis had de rechtszaak aangespannen.
Geschreven door

Volgens de uitbater is het gratis uitdelen van koffie en thee in strijd met de huurovereenkomst die gesloten is met het ziekenhuis. Ook vreest de exploitant voor een daling van de inkomsten, omdat mensen geen koffie en thee meer kopen in de koffiecorner als het ziekenhuis het zelf gratis weggeeft.
Valt onder concurrentieverbodDe rechter gaf de eigenaar van de koffiecorner gelijk. Volgens de rechter valt het aanbieden van gratis koffie onder het concurrentieverbod dat in de huurovereenkomst uit 2010 is opgenomen. Die overeenkomst is voor een periode van tien jaar gesloten en geldt dus nog.
Het ziekenhuis moet meteen stoppen met het gratis uitdelen van de koffie. Het mag alleen nog wel op de spoedeisende hulp, want daar had de eigenaar van de koffiecorner geen bezwaar tegen gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.