Klaas Otto stopt als president No Surrender door erecode bij motorclub: 'Ik wil aangifte doen' - Omroep Brabant

Klaas Otto stopt als president No Surrender door erecode bij motorclub: 'Ik wil aangifte doen'

1 april 2015 om 07:44
nl
Klaas Otto uit Bergen op Zoom stopt als president van No Surrender. Dat zegt misdaadjournalist John van den Heuvel. Otto legt zijn functie neer, omdat hij bij de politie een verklaring wil afleggen tegen Joop M, de man die in maart een aanslag op hem pleegde.
Geschreven door

Interne regels binnen de motorclub verbieden het de leden om met de politie te praten. "Ik wil per se aangifte doen", zei de voormalig president van No Surrender tegen Van den Heuvel. "Dus rest me niets anders de club te verlaten."
AanslagOtto overleefde op 20 maart ternauwernood een aanslag op zijn leven. Hij had een privéafspraak met de 44-jarige autohandelaar M. in Poppel. Bij aankomst zou de man meteen een pistool hebben getrokken en hebben geprobeerd om de president van No Surrender door het hoofd te schieten.
De voorman van No Surrender draaide naar eigen zeggen zijn hoofd op tijd weg, waardoor de kogel niet zijn schedel maar zijn nek binnendrong. Clubleden brachten Otto naar het ziekenhuis. Volgens de Bergenaar redde zijn vriendin zijn leven doordat ze het op een gillen zette toen ze zag wat er gebeurde. "De dader schrok daar enorm van. Het gaf ons de gelegenheid om ervandoor te gaan", aldus Otto.
AfgeperstDe politie arresteerde de 44-jarige Joop M. op 24 maart. Zijn advocaat zegt dat de autohandelaar uit Poppel Otto neerschoot omdat hij al ruim een jaar werd afgeperst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.