Vooral omgewaaide schuttingen gemeld bij verzekeraar ZLM, stormschade een paar ton

1 april 2015 om 10:08
nl
Zeker een paar ton extra aan schade. Dat is de rekening die verzekeraar ZLM heeft opgemaakt na de storm van dinsdag die onder meer over Brabant trok. Het gaat volgens directeur verzekeringszaken Marinus Schrouvers van de verzekeraar vooral om kleinere schades zoals omgewaaide schuttingen.
Geschreven door

Het gemiddelde schadebedrag schat Schrouvers op zo’n 750 euro. Al zijn er natuurlijk altijd de meer ingrijpende zaken. “Een boom die tegen een huis valt. Of een afgewaaide schoorsteenkap die behoorlijk wat schade kan veroorzaken.”
“In eerste instantie ben je dan natuurlijk blij dat er geen gewonden zijn gevallen. Maar de ravage in dit soort gevallen is vaak groot." En dat geldt volgens hem ook voor de schrik.
Al snel 350 schademeldingenDe telefoon bij de Brabants-Zeeuwse verzekeraar stond dinsdag roodgloeiend. “Al heel snel hadden we 350 schademeldingen binnen”, vertelt de directeur. In de meeste gevallen stuurt de verzekeraar geen expert op de meldingen af.
Foto’s van de schade en een opgave van de kosten zijn volgens hem voldoende. “Alleen bij grote schades en wanneer er bedenkingen zijn, komt er een expert kijken”, legt hij uit.
Landelijke schade 5 à 6 miljoen euroVerzekeraar Interpolis schat de landelijke schade op 5 à 6 miljoen euro. Het grootste gedeelte van de schade – ongeveer 2 miljoen -  komt voor rekening van de glastuinbouw.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.