1 april! De beste Brabantse grappen: beeld Van Gaal in Rosmalen en Frans Bauers bril zonder glazen

1 april 2015 om 19:39
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Deze buste van Van Gaal komt niet naar Rosmalen (Foto: Cor Mooij)
1/8 Bij de gemeente Veghel worden spoedcursussen rekenen gegeven aan ambtenaren.. op 1 april...
Wees op je hoede voor flauwe grappen vandaag, want het is 1 april. De ideale dag om anderen eens flink beet te nemen met leugentjes, al dan niet geloofwaardig. Zoals altijd levert de dag der grappen weer een aantal bijzondere en ludieke acties op. We pikten de meest opmerkelijke Brabantse grappen eruit.
Geschreven door

Bredase snackbar bezorgt frietje speciaal met droneGeen bezorger op een scooter meer aan de deur, maar een drone die je avondmaal bezorgt. Snackbar Kwalitaria in Breda ziet er een gat in de markt in. "Onze collega's in Amerika gingen ons al voor. De verwachting is dat we eind 2016 landelijke dekking hebben met ons nieuwe concept", is op de website te lezen. [tweet:body:https://twitter.com/Kwalitariabreda/status/583162768624361472]
Het onbemande luchtvaarttuigje brengt de bestelling binnen tien minuten voor de deur. Mensen die op binnen een straal van één kilometer bij de snackbar wonen, kunnen zich aanmelden voor de bijzondere bezorgdienst. Diverse klanten hebben zich al gemeld. Iemand stelde zelfs de vraag: 'Wij wonen op drie hoog, kan de drone ook op het balkon bezorgen?' Helaas, uit navraag blijkt het te gaan om een grap.
Straat te koop in TilburgIn Tilburg staat er woensdag een complete straat te koop, met 45 huizen. Een bewoner had zijn huis voor een flink hoge prijs te koop gezet, en tot verbazing van alle buren werd de woning nog voor de vraagprijs verkocht ook. Dat kunnen wij ook, dacht de buurt. Maar we verkopen wel met z'n allen tegelijk, want we willen wel bij elkaar blijven.
Doorstart van K3 met man K3 leeft! De populaire Belgische meidengroep maakt een doorstart met hulp van Tilburg University. Gert Verhulst, de baas van Studio 100, zou de afgelopen weken meerdere keren zijn gespot op het terrein van de Tilburgse universiteit. De onderzoekers vinden het belangrijk dat er bij de samenstelling van de nieuwe K3 verder wordt gekeken dan de traditionele blanke meidengroep. "We denken aan een man of bijvoorbeeld iemand van een andere afkomst", meldt de website Univers.
Grote controle veterdiploma'sLevensgevaarlijke situaties bij basisschool De Bolderik in Heeswijk-Dinther. In een brandbrief aan alle ouders meldt de school dat er 'volgens statistieken te veel ongelukken gebeuren in gymzalen en op schoolpleinen doordat de kinderen hun veters niet goed hebben gestrikt'. Daarom gaat de school 'op last van het ministerie van Volksgezondheid' alle veterdiploma's van de kinderen te controleren. Iedereen moet woensdag het veterdiploma meenemen naar de klas ter controle. Kun je geen diploma laten zien, dan volgt er een herexamen.
Zwarte nepspinEen dikke, zwarte nepspin, en je broertje die nietsvermoedend z'n tanden staat te poetsen. Het blijft leuk om iemand de stuipen op het lijf te jagen, vindt ook de 12-jarige Cédric Cornec uit Roosendaal.
[YouTube:body:https://youtu.be/5T2-vniwe6w]
De Media Markt komt naar Heeze!Mobieltjes, fotocamera's, koffiezetapparaten en megadeals, binnenkort zijn ze gewoon te koop bij de Media Markt in het dorp Heeze. Tenminste, dat meldt Streekomroep Horizon. "De Media Markt heeft grote belangstelling om in de kern van Heeze een vestiging te bouwen om in de behoefte van de bewoners van Zuidoost-Brabant te kunnen voldoen", staat te lezen op de website. Bij de gemeente weten ze van niets. "Maar als de Media Markt naar Heeze wil komen, zijn wij natuurlijk bereid om daarover te praten", grapt de communicatiemedewerkster.
'Eén halen, twee betalen' bij de bakker in SomerenEen opvallende reclame van Bakkerij van de Mortel uit Someren. In het lokale krantje verscheen deze week een advertentie met de kop: 'Eén halen, twee betalen'. De actie, die alleen geldt voor aanstaande woensdag, zorgde voor veel extra telefoontjes bij de bakker. "Voor deze speciale datum pakken we graag extra uit." Je begrijpt het al: 1 april.
Spoedcursus rekenen voor ambtenaren in VeghelAmbtenaren van de gemeente Veghel zaten woensdagmorgen in de vergaderzaal klaar voor een spoedcursus rekenen. De wethouder vond het hoognodig dat er een opfriscursus hoofdrekenen zou komen. En dus zaten de medewerkers van de gemeente braaf met koffie en thee te wachten voor een rekensessie... die er uiteraard niet kwam. 1 april!  
Inpandig zwembad in basisschoolBasisschool Kameleon in Goirle heeft de ouders van de kinderen verteld dat de gemeente extra geld vrij maakt voor het schoolzwemmen en dat er een inpandig zwembad komt. Dat zou op de nieuwe bouwtekeningen te zien zijn. De ouders namen dat voor waar aan, omdat al een tijdje bekend is dat de school nieuwbouw krijgt.
Ouders wilden de zwemlessen al bijna op gaan zeggen, tot ze vandaag op de bouwtekeningen ontdekten dat er geen sprake is van een inpandig zwembad. Een geslaagde 1 april-grap, vindt de schoolleiding.
IJsbaan in sporthalDe Laco sporthal in Cuijk nam de vaste bezoekers bij de neus door op hun Facebookpagina aan te kondigen dat er woensdag vanaf twee uur 's middags geschaatst kan worden. Dat zou een opwarmertje moeten zijn voor het Hollands Dansspektakel, dat de komende Paasdagen in de sporthal wordt gehouden.
Frans Bauer: bril zonder glazenFrans Bauer keek letterlijk raar op, toen hij zijn (lees)bril opzette. Eén van zijn gezinsleden had zorgvuldig de twee glazen uit zijn bril geschroefd. En met een montuur alleen wordt er weinig gecorrigeerd. De actie was zodanig voorbereid dat er niemand meer thuis was toen Frans het ontdekte, vertelt hij op zijn Facebookpagina.
‘Betaald parkeren TU/e is 1-aprilgrap’Een nieuwe variant brengt de website Ermaggezongenworden: de grap die geen grap is. Oftewel iets als 1-aprilgrap brengen terwijl het helemaal geen 1-aprilgrap is.
De site brengt een uitgebreid artikel, compleet met letterlijk aangehaalde TU/e-woordvoerder, dat het omstreden betaald parkeren dat de Eindhovense universiteit invoert, een zorgvuldig voorbereide 1-april-grap zou zijn. Klopt niets van, verzekert ons de echte TU/e woordvoerder. Het betaald parkeren bij de TU-Eindhoven gaat gewoon door en is zelfs al gedeeltelijk ingevoerd.
Louis van Gaalbuste in Rosmalens caféCafé-zaal d’n Beer in de Dorpsstraat in Rosmalen meldt op hun Facebookpagina dat er woensdagavond een borstbeeld van Louis van Gaal wordt onthuld. Dat was beloofd als ‘we’ weer een keer zouden winnen.
De gebruikte afbeelding is trouwens wel van een echte buste van Van Gaal, vorig jaar gemaakt door beeldhouwer Fabio Pravisani uit Egmond aan Zee, bedoeld voor het Louis van Gaalrestaurant in het AZ-stadion in Alkmaar.
'Bloemendaal fuseert tot Oranje-Zwart'De Eindhovense hockeyclub Oranje-Zwart maakt op zijn website de fusie bekend van concurrent Bloemendaal en het plaatselijke HBS. De nieuwe club zou Oranje-Zwart gaan heten, omdat dat de overheersende kleuren zijn van de fusiepartners.
De voorzitter van de Eindhovense club verheugt zich als eigenaar van de merknaam Oranje-Zwart op de onderhandelingen met het ‘kapitaalkrachtige’ Bloemendaal.

Wachten op privacy instellingen...