Schrijf mee over de mooiste provincie van Nederland: Brabantweek op Wikipedia

DEN BOSCH - Weet je alles van straten in Brabant, Brabantse muziek of wegen in de provincie? Help dan mee! Online encyclopedie Wikipedia houdt van 18 tot en met 31 januari een schrijfweek over de provincie Noord-Brabant. Niet alleen Nederlandstaligen wordt gevraagd mee te pennen, de schrijfweek staat ook aangekondigd op de Engelse Wikipediapagina.
Bedenker van de schrijfweek is Mike Nicolaije, op Wikipedia actief onder de naam Taketa. "Normaal hebben we schrijfweken over een onderwerp zoals sport. Maar door over een gebied te schrijven kan je het hebben over van alles. Denk bijvoorbeeld aan sport, cultuur of bijzondere gebouwen. Ongeacht wat je interesse is, je kan meedoen."

Start op provinciehuis
Het is de eerste keer dat er in Nederland en Vlaanderen een schrijfweek is over een provincie. "Ik kom zelf uit Limburg", zegt Mike. "Het kantoor van Wikipeda zit in Utrecht. Brabant ligt in het midden, daarom hebben we Noord-Brabant gekozen."

Maandag begon de schrijfweek met een sessie in het provinciehuis in Den Bosch. Vijf schrijvers kwamen daar bij elkaar om over onze mooie provincie te schrijven. "Het is een  begin", zegt Mike. "De meesten schrijven gewoon thuis. Zo'n twintig mensen helpen op dit moment mee met de pagina. Op de eerste dag hebben we al 52 artikelen gemaakt."

Ook in het Engels
Tijdens de eerste dag is er al geschreven over onder meer ecoducten in Brabant, maar ook over kapelletjes en is er aandacht besteedt aan Brabantse brouwerijen.

De Wikipedianen willen dat er niet alleen in het Nederlands over Brabant geschreven wordt. Daarom is de oproep om veel over de provincie te publiceren ook op de Engelstalige pagina te vinden.

Donderdag is er een schrijfdag in de bibliotheek in Eindhoven