Hardere aanpak drugspanden in Valkenswaard, vooral bedrijven eerder en langer dicht

1 april 2015 om 11:52
nl
Burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard gaat bedrijfs- en particulieren panden langer sluiten als daar drugs gevonden worden. Hoe lang hangt af van de hoeveelheid drugs.
Geschreven door

De burgemeester scherpt de regels aan op basis van een evaluatie over het drugsbeleid. Sluitingstermijnen worden langer, omwonenden worden per brief geïnformeerd en de te sluiten panden worden verzegeld of er worden nieuwe sloten geplaatst.
AanpassingenAls er in een woonhuis softdrugs worden gevonden, kan die voor drie maanden worden gesloten, als het om harddrugs gaat zelfs vier maanden.
Ook in de (horeca-)bedrijven worden de maatregelen opgeschroefd. Bij een eerste vondst van softdrugs gaat de sluitingstermijn omhoog van drie naar zes maanden. Bij een tweede overtreding wordt de sluitingstermijn verdubbeld van zes maanden naar één jaar. En bij een eventuele derde keer blijft het voor onbepaalde tijd.
Ook bij harddrugs worden de maatregelen aangescherpt. Zo kan Ederveen bij een eerste ontdekking de zaak meteen één jaar sluiten. Dit was voorheen zes maanden. Bij een tweede overtreding gaan de deuren voor onbepaalde tijd dicht, dit was voorheen één jaar.
Verzegeling Het pand wordt eerst verzegeld. Mocht de verzegeling verbroken worden, dan kan de gemeente besluiten om de sloten te vervangen. De kosten worden dan verhaald op de eigenaar van het pand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.