Vertrek Otto bij No Surrender erekwestie: 'Jackje mag hij houden, maar dit mag hij niet meer dragen' - Omroep Brabant

Vertrek Otto bij No Surrender erekwestie: 'Jackje mag hij houden, maar dit mag hij niet meer dragen'

1 april 2015 om 12:36
nl
Het vertrek van Klaas Otto als president van motorclub No Surrender betekent volgens misdaadverslaggever Van den Heuvel onder meer dat hij zijn titels moet inleveren. "Zijn jackje mag hij weliswaar houden, maar dit mag hij niet meer dragen." En in tochten van de motorclub is zijn plaats voortaan een plekje achteraan in de stoet.
Geschreven door

Klaas Otto stopt definitief als president van motorclub No Surrender. Ook verlaat hij de club. Dit heeft de Eindhovense misdaadjournalist John van den Heuvel woensdagochtend bevestigd op Omroep Brabant radio. Woensdagochtend tekende Van den Heuvel het verhaal van Otto al op in De Telegraaf.
'Opstappen vanwege aangifte'Otto legt zijn functie neer omdat hij woensdag bij de politie een verklaring wil afleggen tegen Joop M, de man die in maart een aanslag op hem pleegde. En het afleggen van zo’n verklaring is volgens Van den Heuvel ‘onverenigbaar’ met het lidmaatschap van een motorclub. Een erecode die Otto niet wil schenden.
In RTL Boulevard kwam Otto woensdagavond aan het woord. "Dit is niet meer normaal. Vorige week word ik zonder dat er iets wordt gezegd neergeschoten. Dat kan gewoon niet."  
'De mores in die wereld'Otto gaat de zaak in de woorden van Van den Heuvel ‘strafrechtelijk een vervolg geven’. Dit betekent dat hij moet praten met de politie. En dus moet hij afstand nemen van No Surrender, zo legt hij uit. “Dat is nu eenmaal de mores in die wereld.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.