F-16 op rotonde in Volkel, toestemming van Amerikaans ministerie van Defensie - Omroep Brabant

F-16 op rotonde in Volkel, toestemming van Amerikaans ministerie van Defensie

1 april 2015 om 15:33
nl
Er komt definitief en permanent een straaljager op een rotonde in Volkel. Het Ministerie van Defensie in Amerika heeft hiervoor toestemming verleend. De F-16 werd vanaf Vliegbasis Volkel ingezet.
Geschreven door

De plaatsing van het toestel moet worden gezien als symbool voor de band tussen de gemeenschap in Volkel en Vliegbasis Volkel.
Langgekoesterde wensHet is een jarenlang gekoesterde wens van de bevolking. De Dorpsraad Volkel kwam al in 2006 met het plan op de proppen en diende twee jaar later een officieel verzoek in. VVD-Leefbaar Uden in de gemeenteraad heeft er een aantal keren vragen over gesteld. De partij heeft het idee inmiddels omarmd, vertelt raadslid Ton de Vroomen.
Het is niet bekend wanneer de F-16 er wordt geplaatst. De gemeente Uden, waar Volkel onder valt, hoopt dat dit nog dit jaar gebeurt.
Fiat van VSHet toestel is uitgeleend aan de gemeente. Bij de overeenkomst werd afgesproken dat een fiat van de VS nodig was voor de uitvoering van het idee. Er is een projectleider aangesteld die de plaatsing gaat voorbereiden.
Als ons land eind dit decennium afscheid gaat nemen van de F-16's, dan hebben deze toestellen bijna veertig jaar in (onder meer) het Udense luchtruim gevlogen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.