Video

112-centrales Den Bosch en Eindhoven onderbezet: ‘Levensbedreigende situatie’

1 april 2015 om 19:32
nl
De meldkamers in Eindhoven en Den Bosch waar noodoproepen van mensen binnenkomen zijn zwaar onderbezet. Er staan mensenlevens op het spel, concluderen het Agentschap Telecom en de Inspectie Veiligheid en Justitie, die onderzoek deden.
Geschreven door

De meldkamer van de politie in Den Bosch heeft naar eigen zeggen moeite met de bezetting van de centrale. Dat komt door een hoog ziekteverzuim en vergrijzing. Om het probleem op te lossen, draaien medewerkers extra diensten en wordt de werkdruk als erg hoog ervaren.
AfgeschrevenOok de politie en brandweer in Eindhoven zeggen moeite te hebben om de roosters te vullen. Behalve personele problemen zijn ook de computersystemen waarmee de meldkamers werken sterk verouderd of zelfs afgeschreven.
Vakbondsman Hans Schoones van de politievakbond ANPV zegt dat het kommer en kwel is bij de meldkamers. Tot drie jaar geleden was hij chef van de meldkamer in Den Bosch. Toen was het ziekteverzuim al hoog. Vorig jaar was het zelfs opgelopen tot dertig procent.
Vragen stellenFractievoorzitter Mieke Verhees van de PvdA in Eindhoven reageert geschokt op het onderzoeksrapport. “Ik moet het zelf nog lezen, maar als dit waar is, dan ga ik hier zeker vragen over stellen aan burgemeester van Gijzel.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.