Video

Vogels in Tilburg en bruidsparen Heeze zijn hun boom kwijt, de storm blies ze om

1 april 2015 om 16:17
nl
In Tilburg en Heeze moeten zowel de vogels als de bruidsparen op zoek naar een nieuwe boom. Door de storm van dinsdag zijn in beide plaatsen drie bepalende bomen omgewaaid.
Geschreven door

Door de storm van dinsdag zijn er in Brabant diverse bomen omgewaaid en is er veel schade in de provincie. Naast de financiële schade is er ook het emotionele gemis.
TilburgIn Tilburg is de grootste reuzenzilverspar van ruim 35 meter omgewaaid. De boom stond al ruim honderd jaar in de tuin van het voormalige fratershuis aan de Kruisvaardersstraat.
De bewoners die uitkijken op de tuin zijn aangedaan en vinden het vooral zielig voor de dieren. "De vogeltjes gingen er 's nachts in slapen en er is weer een stukje minder natuur in Tilburg, erg jammer", vindt mevrouw Roestenberg.
HeezeBij Kasteel Heeze gingen er twee bomen verloren. Zo is de 250-jarige oude beuk aan de linkerkant van de oprijlaan gesneuveld. Daarnaast ging ook de 100-jarige kastanjeboom in de binnentuin verloren.
De boom waar veel huwelijken onder werden voltrokken. "De kastanjeboom was een magische boom", vertelt beheerder van het kasteel Paul Thijssen. "Veel bruidsparen hebben dan ook goede herinneringen aan deze plek."
GeschrokkenOp het moment dat beide bomen omvielen waren er geen gasten aanwezig, maar toch zit de schrik er behoorlijk in. "We waren er stil van, we hoorde een enorme klap en zagen de boom liggen. Dan gaat er wel iets door je heen, hoor", aldus Thijssen.  
In Tilburg en Heeze zijn er geen gewonden gevallen en de schade blijft beperkt. De vogels en bruidsparen moeten het voorlopig wel even met andere bomen doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.