Breda doet proef met twitterende afvalcontainers

1 april 2015 om 21:21
nl
De gemeente Breda is dinsdag een proef begonnen met ondergrondse afvalcontainers die via Twitter informatie verzenden. Daarmee hoopt de gemeente de dienstverlening te verbeteren.
Geschreven door

Die zorgt ervoor dat vanuit de container allerlei gegevens worden verzonden die op Twitter zijn te lezen.
Zo wordt er onder andere bericht over de hoeveelheid afval die er tot op dat moment ingegooid is. De apparatuur kan ook voorspellen wanneer de container helemaal vol zit.
Plannen van rittenOp die manier wordt het mogelijk om efficiënter te werken bij het plannen van ritten om de containers te legen, zegt een woordvoerder van de gemeente.
"Soms zijn containers zo vol dat mensen er rommel naast zetten, op andere momenten legen wij een container die maar half vol is. Dat valt met dit systeem beter te regelen."
Proef van een jaarDe proef duurt een jaar. In die periode wordt bekeken hoe de ervaringen zijn met de 213 afvalcontainers voor restafval in de gemeente.
Mocht de proef succesvol verlopen dan is het de bedoeling in de toekomst ook de 550 containers voor papier, plastic en glas in Breda te voorzien van de nieuwe technologie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.