Daan Roosegaarde ontwerpt 'Smart Highway' in Helmond, maar hoe die er uit komt te zien, geen idee

1 april 2015 om 21:06 • Aangepast 21 november 2020 om 19:12
nl
Studio Roosegaarde gaat zich buigen over het ontwerp van een 'Smart Highway' in de gemeente Helmond, bleek woensdag. Dat doet ontwerper Daan Roosegaarde samen met de gemeente en bouwbedrijf Heijmans uit Rosmalen. Over hoe de weg er uit komt te zien, is nog niks bekendgemaakt.
Profielfoto van
Geschreven door

Het is dan ook onduidelijk of de Helmondse variant van de 'Smart Highway' ook de technische snufjes krijgt van de Weg van de Toekomst in Oss. Ook is nog niet bekend waar in Helmond de slimme weg gaat worden aangelegd.
Zelfrijdende auto's?Er wordt door de Automotive Campus al enige tijd geëxperimenteerd op de A270 met bijvoorbeeld zelfrijdende auto's. Of dat de toekomstige 'Smart Highway' wordt, is niet bekend.

Wachten op privacy instellingen...

Dit jaar nog komt het Rotterdamse bureau Studio Roosegaarde met een ontwerp hiervoor, zo veel is woensdag bekendgemaakt. Dat moet uiteindelijk uitmonden in Helmond als 'City of Smart Mobility'.
Oplichtende belijning"De gemeente Helmond en de Automotive Campus willen een proeftuin zijn, een kraamkamer, maar vooral ook een aanjager die continu vooruit blijft kijken", meldt Heijmans over de aan te leggen 'Smart Highway'.
Studio Roosegaarde heeft behalve aan de Weg van de Toekomst in Oss, met oplichtende belijning, ook meegewerkt aan het Van Gogh- Roosegaardepad in Nuenen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.