Ook zo’n zin in Booming Brabant? Edible Growth zet 3D-geprint voedsel op tafel

1 april 2015 om 22:00 • Aangepast 21 november 2020 om 19:12
nl
Hoe ziet ons voedsel er over tientallen jaren uit? Fooddesigner Chloé Rutzerveld onderzoekt het voedsel van de toekomst en vertelt daarover in Booming Brabant.
Profielfoto van
Geschreven door

In het project Edible Growth wordt met een 3D-printer vers voedsel gemaakt. De basis is een eetbare ‘container’ met daarin eetbare aarde en zaden.
Na een paar dagen groeien er paddenstoelen en kruiden uit de container en kun je het geheel opeten. Om je vingers bij af te likken!
Eigen waterkrachtcentraleJe eigen stroom opwekken via een eigen waterkrachtcentrale. Die centrale staat in Sint- Michielsgestel. Steeds meer mensen wekken hun eigen energie op, bijvoorbeeld via zonnepanelen.
Energiebedrijven als Essent verdienen minder met de stroomverkoop. Ze zijn gedwongen om andere wegen te bewandelen. Dorkas Koenen vertelt welke koers Essent heeft gekozen.
Drones voor betere piepersJacob van den Borne maakt volop gebruik van innovaties om beter met zijn land om te gaan. Door met allerlei apparatuur zijn gewassen minutieus te meten, onderzoeken en analyseren probeert hij zoveel mogelijk rendement te halen uit zijn aardappelakkers. Van den Borne zet drones, sensoren en een digitale 3D-boerderij in.  
Een ronde pluimveestalVendomatic in Eersel is een familiebedrijf. Het bedrijf bouwt zogenaamde houderijsystemen voor de pluimveesector. Zo bedacht het de Rondeelstal, een ronde pluimveestal waarbij in sterke mate rekening wordt gehouden met het welzijn van de dieren.
[YouTube:body:https://youtu.be/bO5jCBvMIkE]
Booming Brabant is te zien op donderdag 17.55 uur en wordt daarna elk uur herhaald. Lees alles over de Brabantse economie en Booming Brabant op omroepbrabant.nl/boomingbrabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.