Singularity University opent vestiging in Eindhoven

2 april 2015 om 09:41
nl
De Singularity University opent een vestiging in Eindhoven. Het is de eerste vestiging van de prestigieuze innovatiecampus buiten de Verenigde Staten. Dit najaar moet de Eindhovense Singularity University haar deuren openen.
Geschreven door

Het instituut heeft als doel wereldwijde problemen op te lossen door het gebruik van technologie. De kennis die wordt vergaard kan worden ondergebracht in zogenaamde start-ups, startende bedrijven. In de Verenigde Staten zijn zo al meer dan honderd nieuwe bedrijven opgezet.
De naam van het instituut is afgeleid van het begrip singulariteit, een term uit de technologiewereld die staat voor het moment dat computers even slim zijn als het menselijke brein. Naar verwachting zal dat rond 2030 het geval zijn.
'Baanbrekende technologische innovatie'"De Singularity University is wegbereider van baan­brekende technologische innova­tie. Hiervoor brengt het insti­tuut wetenschappers en directeu­ren van toonaangevende bedrij­ven bij elkaar. Samen werken zij aan oplossingen voor vraagstuk­ken op gebied van gezondheid, klimaat, voedsel, verstedelijking en mobiliteit”, zegt Rob van Gij­zel, burgemeester van Eindho­ven in het ED.  
Van Gijzel verwacht dat de komst van de Singularity University goed is voor het imago en de economie van de regio Eindhoven. Waar het instituut zal worden gevestigd, is nog niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.