Oudste man van Nederland is jarig: Wim Hendriks uit Wanroij wordt 107 jaar

19 januari 2016 om 19:00 • Aangepast 21 november 2020 om 13:18
nl
Hieperdepiep hoera! Het is feest bij Wim Hendriks uit Wanroij, want hij is deze dinsdag 107 jaar geworden. Met die leeftijd is Wim de oudste man van Nederland.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Wim viert zijn verjaardag met veel bezoek. “Al de hele dag komen er mensen langs. Ik ga vanmiddag nog met twee achterkleinkinderen naar hem toe”, vertelt dochter Josephine Cornelissen, zelf 71 jaar oud.
Misschien wel de laatste keerEn het zal vandaag ook nog wel druk blijven. “Veel kleinkinderen en achterkleinkinderen gaan vandaag nog even langs. Je weet namelijk nooit of het de laatste keer is dat we zijn verjaardag vieren”, relativeert ze.

Wachten op privacy instellingen...

Zo oud worden, komt ook met ongemakken vertelt Josephine. “Zijn ogen zijn flink achteruit gegaan. Hij las graag, maar dat gaat nu niet meer”, legt ze uit. “De bril zet hij dan na een paar bladzijdes af en legt hij naast zich neer, omdat hij het niet fijn lezen vindt.”
'Hij rijdt gelukkig geen auto'Tot een paar jaar geleden reed Wim ook nog zelf auto. “Maar gelukkig zei de oogarts dat hij de auto moest laten staan”, lacht z’n dochter. “Wij waren blij dat een arts dat tegen hem zei, want naar ons had hij namelijk echt niet geluisterd!”
Twee weken geleden ging het ineens slecht met haar vader. “Hij had een urineweginfectie en moest in het ziekenhuis blijven. Na een zware kuur is hij er nu weer helemaal bovenop.” Hij verblijft moment in een zorghotel in Cuijk om weer aan te sterken.
'Beter ben je de jongste'Dat Wim met zijn 107 de oudste man van het land is, maakt hem trouwens niet bijzonder trots. “Je kan beter de jongste van het land zijn, zegt hij altijd. Hij vindt dat zelf niet zo bijzonder”, vertelt Josephine.
De oudste vrouw van Nederland is Geertje Kuijntjes. Zij is een stukje ouder dan Wim, namelijk 110.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.