Verbrande man Boxtel: man (27) uit Esch bekent doden en in brand steken van Syriër

2 april 2015 om 12:04
nl
De 27-jarige man uit Esch die vastzit voor betrokkenheid bij de gruwelijke dood van een Syriër die in november brandend werd gevonden in een bos in Boxtel, heeft een bekentenis afgelegd. De verdachte heeft bekend dat hij de 46-jarige man heeft vermoord en in het bos in brand heeft gestoken. De verdachte echtgenote van het slachtoffer heeft niks met de moord te maken, zeggen beiden.
Geschreven door

Advocaten van de man en vrouw hebben dat donderdag gezegd. Het slachtoffer is op 17 november in zijn eigen huis in Esch vermoord. Zijn 35-jarige echtgenote zegt dat zij dat niet heeft gemerkt. Zij lag met de kinderen te slapen, vertelde advocate Birgit Brevé donderdag.
De vrouw heeft echter de schijn tegen omdat ze in een scheiding verwikkeld was, een geheime relatie had met haar medeverdachte en omdat ze haar man na zijn verdwijning niet als vermist heeft opgegeven. "Daar had ze haar redenen voor. Ze heeft vanaf het begin gezegd dat ze onschuldig is. Alleen een motief is onvoldoende bewijs", aldus haar advocate.
Brandend lichaam gevonden in BoxtelEen wandelaar vond het brandende lichaam van de man uit Syrië in november in het Sparrenrijk in Boxtel. De politie kwam de identiteit van de man pas na een week op het spoor na tips. Die kwamen binnen toen foto's van het gezicht van het slachtoffer op internet en televisie werden getoond. De man was niet als vermist opgegeven.
De verdachten zitten bijna twee maanden vast. De man wordt beschuldigd van moord, de vrouw wordt verdacht van medeplegen of medeplichtigheid. Op 17 april wordt in het huis in Esch een reconstructie gehouden om de verklaringen van de verdachten te controleren. Ze zullen daar allebei bij zijn. "Dit vanwege onduidelijkheden in het dossier", aldus advocaat Serge Weening.
'Vrees voor eerwraak'Alle betrokkenen komen uit Syrië en woonden in Esch. Ze kennen elkaar al van voor hun komst naar Nederland. De geheime relatie van de getrouwde vrouw ligt vanwege haar afkomst extra gevoelig. Er bestaat vrees voor eerwraak. Brevé: "Er zijn indicaties dat ze gevaar loopt."
Het Openbaar Ministerie wil niets over de zaak kwijt behalve dat de vrouw wordt verdacht van 'betrokkenheid bij de dood' van het slachtoffer.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.