Video

Nuenen populair bij Amerikanen dankzij Vincent van Gogh

2 april 2015 om 15:08 • Aangepast 21 november 2020 om 19:11
nl
Drie bussen met in totaal 150 Amerikanen kwamen donderdagochtend aan in Nuenen. En het dorp zal de komende tijd nog veel meer toeristen mogen verwelkomen, want in het Van Gogh-jaar is het topdrukte voor het museum Vincentre in Nuenen.
Profielfoto van
Geschreven door

Om tien uur arriveren de Amerikanen bij het Vincentre. Een oudere Amerikaanse man noemt dit het hoogtepunt van de reis. "Met een cruiseschip maken wij een culturele reis en Van Gogh is een van de grote thema's op deze reis."
Van Gogh-fansOok twee dames met een Zuid-Afrikaanse achtergrond lopen opgewonden door het Nuenense museum. "Wij hebben schilderijen van Van Gogh al gezien in London en Chicago. Nu hoorden we dat we met deze reis naar Nuenen gingen. Prachtig om zo rond te lopen in het dorp waar Vincent van Gogh ook veel gebivakkeerd heeft."

Wachten op privacy instellingen...

'Staan waar Van Gogh stond'Ook directeur Simone van der Heiden is blij met de komst van de Amerikanen. "Dit gaat vanaf deze donderdagochtend elke dag gebeuren. De Amerikanen vinden het helemaal te gek dat ze kunnen lopen op plekken waar Van Gogh ook gelopen heeft. Ze kunnen letterlijk in zijn voetsporen treden. Je kunt zien wat hij zag en staan waar hij ook gestaan heeft."
"Vincent van Gogh is nog altijd enorm populair. We merken dat Van Gogh nog altijd op nummer twee staat in de lijst van bekendste schilders. Het is nu natuurlijk mooi dat deze Amerikanen ook Nuenen weten te vinden", vertelt Van der Heiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.