Turkse gemeenschap Gilze en Rijen accepteert excuses van burgemeester Boelhouwer

2 april 2015 om 15:14
nl
Burgemeester Jan Boelhouwer van Gilze en Rijen heeft zijn excuses aangeboden voor een interview in De Volkskrant. Daarin zei hij dat alle inwoners van Turkse komaf in Rijen op de hoogte zouden zijn van illegale drugspraktijken in de gemeenschap. In een gesprek met een delegatie van de Turkse gemeenschap in Gilze en Rijen werd de strijdbijl begraven en werden de excuses van Boelhouwer aanvaard.
Geschreven door

Het interview zorgde voor veel ophef in de Turkse gemeenschap.
'Uitspraak onjuist'In een gezamenlijke verklaring melden beide partijen nu dat Boelhouwers uitspraak onjuist is en er onterecht toe kan leiden dat de hele Turkse gemeenschap in Gilze en Rijen over één kam wordt geschoren. Bovendien zouden lokale politici van Turkse komaf onterecht gecriminaliseerd worden.
Gesprek in moskeeDe Turkse delegatie stond onder leiding van Ismail Aydin, de voorzitter van het bestuur van de Imam-I Azammoskee.
Aydin nodigde Boelhouwer uit voor een gesprek met de Turkse gemeenschap in de moskee. Dat staat gepland op 6 april vanaf 19.00 uur. De burgemeester heeft zijn komst toegezegd en wil dan persoonlijk zijn excuses overbrengen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.