Video

Na vele omzwervingen thuis in zwemstad Eindhoven: Moniek Nijhuis ziet Swim Cup vooral als test

2 april 2015 om 18:55
nl
Schoolslagspecialiste Moniek Nijhuis zwemt tijdens de Swim Cup Eindhoven een 'thuiswedstrijd'. De Overijsselse traint pas sinds september van het vorig jaar bij het NTC Eindhoven. Nijhuis moest de laatste jaren al diverse keren 'verplicht' verhuizen voor haar zwemloopbaan. Via Amsterdam en Drachten kwam ze in het najaar van 2014 in Eindhoven terecht, waar ze onverwachts een enorme progressie doormaakt.
Geschreven door

Sinds Nijhuis in Eindhoven traint is ze in de winning mood. Op de WK kortebaan in Doha won ze in december nog twee bronzen medailles. "Dat voelde als 'eindelijk'", zegt Nijhuis. "Het gevoel dat je meetelt in de wereldtop is een geweldig gevoel. Ik zwom een seconde sneller dan mijn beste tijd, dat zijn stappen die je als 27-jarige eigenlijk niet hoort te maken."
Begeleiding in Eindhoven maakt het verschilNijhuis, die zich al heeft gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen zwemmen langebaan in Kazan, zegt haar enorme vooruitgang mede te danken aan de wetenschappers van het Innosportlab de Tongelreep.
"Na de start lag ik altijd al direct achter, ook de keerpunten waren niet tiptop. Werken aan die 'tekortkomingen' met de mensen van het Innosportlab maken echt het verschil in Eindhoven."  
Swim Cup is een testOmdat ze zich al heeft geplaatst voor de WK in Kazan, ziet Nijhuis de Swim Cup persoonlijk als een testwedstrijd. "De 100-schoolslag blijft toch een beetje moeilijk. De Swim Cup is dan de uitgelezen mogelijkheid om zo'n race te verbeteren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.