Ex-vriendin vermoorde John Wassink vast om vuurwapens en drugs

2 april 2015 om 20:06
nl
De politie heeft donderdag de 50-jarige Petra van Esch aangehouden omdat zij vuurwapens en drugs in haar bezit had. De vrouw is de ex-vriendin van de vermoorde John Wassink uit Roosendaal en dochter van drugsbaron Kobus Lorsé uit Rotterdam. Ze had zichzelf gemeld op het politiebureau in Breda.
Geschreven door

De vuurwapens en drugs werden gevonden tijdens het onderzoek naar de moord op Wassink. De vrouw is in verzekering gesteld en wordt vrijdag voor de rechter-commissaris geleid. Die moet bepalen of zij langer vast moet blijven zitten.
Vorige maand werd de 70-jarige Rotterdammer Kobus Lorsé in een woning in Rijsbergen aangehouden omdat hij betrokken zou zijn bij de moord op Wassink. De nu aangehouden vrouw wordt verdacht van het bezit van vuurwapens en drugs, maar is nadrukkelijk niet in beeld als verdachte van de moord. Het stoffelijk overschot van Wassink werd 28 juli vorig jaar uit het Markkanaal bij Terheijden gehaald.
BloedsporenUit sectie bleek dat de man was doodgeschoten. Al snel bleek dat het ging om de 45-jarige Roosendaler John Wassink. Hij had een autohandel aan het Spectrum en woonde in een stacaravan op het terrein bij de handel. In de woonwagen hebben medewerkers van de technische recherche bloedsporen gevonden.
De politie kreeg elf tips over de zaak binnen nadat er aandacht aan de zaak geschonken was in de televisieprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Na onderzoek kwam Lorsé als verdachte in beeld. De rechter-commissaris heeft de Rotterdammer in bewaring gesteld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.