Brabantse kampioen in drie van de vier hoogste voetbalcompetities binnen bereik, UNA gaat ervoor - Omroep Brabant

Brabantse kampioen in drie van de vier hoogste voetbalcompetities binnen bereik, UNA gaat ervoor

3 april 2015 om 00:54
nl
Het is zaterdag alles of niets voor UNA uit Veldhoven. Als ze winnen van FC Lienden, naderen ze de koploper tot twee punten. Een bijzondere Brabantse prestatie komt dan in zicht: drie van de vier hoogste voetbalcompetities hebben dan een kampioen uit onze provincie.
Geschreven door

Kozakken Boys, PSV en UNA: als alles goed gaat hebben we straks een Brabantse kampioen uit de Eredivisie en de beide Topklasses. Alleen de Jupiler League blijft dan achter, al heeft onze provincie daar met FC Eindhoven een goede nummer twee.
Platte karEerst moet UNA maar eens de beste worden in de Topklasse Zondag. "Als we verliezen, kunnen we FC Lienden feliciteren", zegt voorzitter Peter Smetsers. "Maar als we winnen wordt het gat twee punten en dan denk ik stiekem wel aan de platte kar."
Het zou een unieke prestatie zijn, het piepjonge UNA als beste amateurploeg van de zondag. "We oefenen wel eens tegen teams uit de Jupiler League en dan merk je wel verschil", zegt aanvoerder Eelco Horsten. "Maar toch, onoverbrugbaar is het gat niet."
Jupiler LeagueMaar, betaald voetbal in Veldhoven, dat gaat niet gebeuren. "Wij gaan niet naar de Jupiler League", zegt Smetsers. "We willen wel naar de nieuwe Tweede Divisie die vanaf 2016 wordt geïntroduceerd."
Eerst maar eens winnen van FC Lienden en dan op naar het kampioenschap. "Als wij samen met PSV en Kozakken Boys kampioen worden, dan viert Brabant nog een keer carnaval", zo denkt Horsten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.