Video

Oud-ondernemer Jan-Willem van Dijk wil aandelen voetbalclub NAC Breda kopen

3 april 2015 om 12:46
nl
Jan-Willem van Dijk heeft zijn zinnen gezet op de aandelen van voetbalclub NAC. Van Dijk, oud-directeur van hoofdsponsor Into Telecom en fervent NAC-fan, heeft in november een bod gedaan op 50 procent van de aandelen, maar dat werd afgewezen. Van Dijk is nu bezig met een nieuwe poging.
Geschreven door

NAC kent 21 aandeelhouders, van wie er drie samen een meerderheidsbelang hebben van 53 procent. Het voorstel dat Van Dijk in het najaar van 2014 deed, was om de aandelen over te nemen van de groep met het minderheidsbelang.
Twee miljoen extraNaast het bod op de aandelen wilde de oud-ondernemer uit Breda twee miljoen euro extra in de club stoppen. Geld dat NAC onder meer zou kunnen investeren in de jeugdopleiding. Voorwaarde was wel dat de drie grootaandeelhouders dat ook zouden doen. Die zagen dat niet zitten waardoor het plan de ijskast in ging.
Van Dijk had afgelopen week opnieuw een gesprek met de grootste aandeelhouder. Het proces om de helft van de aandelen over te nemen is opnieuw in gang gezet en kan nog maanden duren.
Pierre van HooijdonkVan Dijk heeft een plan bedacht hoe de club in de toekomst beter kan functioneren en meer geld kan genereren. Over drie jaar moet NAC structureel in de top 8 van de eredivisie spelen. De oud-directeur van Into Telecom wil bijvoorbeeld graag oud NAC-speler Pierre van Hooijdonk als technisch directeur. Hij heeft al gesprekken gevoerd met  de ex-spits.
Daarnaast ziet Van Dijk voor NAC veel meer mogelijkheden op commercieel gebied. Hij denkt de begroting flink op te kunnen voeren als hij zelf zeggenschap heeft binnen de club.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.