Van Gansewinkel gaat oude vertrouwelijke documenten politie vernietigen

3 april 2015 om 13:12
nl
Afvalverwerker Van Gansewinkel, met het hoofdkantoor in Eindhoven, gaat het afval van de politie vernietigen. Daarbij hoort ook de vertrouwelijke informatie die de politie niet meer nodig heeft. Per jaar gaat Van Gansewinkel ruim 6800 ton afval verwerken.
Geschreven door

Een groot gedeelte van dat afval wordt als grondstof hergebruikt.
Door het hele landDe afvalverwerker gaat het afval ophalen op meer dan zeshonderd adressen in Nederland. Het gaat dan om politiebureau’s, werkplaatsen, maneges, schietbanen en andere plaatsen waar politiemensen werken.
Vooral de verwerking van papieren met vertrouwelijke gegevens is belangrijk, zo laat Van Gansewinkel weten. Volgens de afvalverwerker gaat dat volgens strenge richtlijnen.
MarktleiderHet vernietigen van die gegevens wil niet zeggen dat de grondstoffen verloren gaan. Volgens het bedrijf moet de informatie onbruikbaar worden. “De grondstoffen proberen we terug te winnen”, zo laat een woordvoerder weten.
Hoeveel geld er met de order is gemoeid, is niet bekend. Van Gansewinkel, dat zichzelf afvaldienstverlener noemt, is marktleider in de Benelux. Ook in andere landen is het bedrijf actief. Het bedrijf haalde vorig jaar een omzet van ruim 1 miljard euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.