Video

Directeur overleeft voorjaarsstormen tijdens overnachtingen in prehistorisch dorp Eindhoven

3 april 2015 om 14:25
nl
Het was koud en tochtig en nee, erg goed geslapen heeft hij niet. Ward Rennen wilde als kersverse directeur van het Eindhoven Museum zelf ook wel eens ervaren hoe het is om in de nagebouwde prehistorische nederzetting te overnachten. Een krappe week hield hij het vol. En dat was zeker met de voorbije voorjaarsstormen, behoorlijk afzien.
Geschreven door

Ward Rennen begon in maart als directeur van het Eindhoven Museum. Het archeologisch openluchtmuseum laat zien hoe mensen in de middeleeuwen en zelfs nog eerder, in de prehistorie, in Nederland leefden. Vrijwilligers geven demonstraties van bijvoorbeeld ijzersmeden en graan malen.
Bezoekers mogen in de boerenhoeve overnachten. Vooral scholen maken daar veel gebruik van. En nu dus ook de directeur. "Ik wilde ervaren hoe het is om in je eentje hier te zijn", zegt Ward Rennen. "Overdag heeft het museum met al die mensen toch een heel andere sfeer dan 's nachts."
Opening nieuw museumseizoen met lentefeestMaar veel geslapen heeft hij niet. "Het tocht er zo hard dat ik mijn bed regelmatig ergens anders heb neergelegd om geen stijve nek te krijgen", laat de nieuwe directeur weten. Hij had 's nachts al zijn meegebrachte kleren nodig om warm te blijven. De gebouwen zijn replica's van middeleeuwse panden en hebben afgezien van houtvuren geen verwarming.
Het Eindhoven Museum opent dit weekend het nieuwe museumseizoen met een feest rondom lentespelen. Daar doen ook sjamanen, druïden en monniken aan mee.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.