Video

Slachtoffer (28) schietpartij in Cypresstraat Breda overleden na bizarre aanslag met priem en bijl

4 april 2015 om 13:23 • Aangepast 21 november 2020 om 19:10
nl
De 28-jarige man die vrijdagmiddag is neergeschoten in Cypresstraat in Breda is overleden. Dat heeft de politie laten weten.
Profielfoto van
Geschreven door

De Bredanaar raakte zwaargewond bij de schietpartij, waarbij volgens getuigen ook met een priem is gestoken en met een hakbijl zou zijn geslagen. De man werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij aan zijn verwondingen bezweken.

Wachten op privacy instellingen...

Vier tot zes schotenGetuigen hebben ongeveer vier tot zes schoten gehoord. Volgens de politie is het slachtoffer door twee mannen van dichtbij neergeschoten. De daders zijn daarna te voet gevlucht. Een of beide daders zijn daarna vermoedelijk in een rode Mini Cooper gestapt en ervandoor gegaan.
Een ooggetuige vertelde aan het AD dat het slachtoffer eerst met een priem in zijn hoofd werd gestoken. Vervolgens kwam een tweede dader, die hem met een hakbijl op zijn hoofd probeerde te slaan.

Wachten op privacy instellingen...

Liggend in een plas bloedEen derde dader kwam met de auto ter plaatse en schoot zes keer op het slachtoffer, waarvan vermoedelijk vier keer raak. Op het moment van de schietpartij was het druk op de parkeerplaats.
Het slachtoffer lag in een plas bloed in een van de parkeervakken. Op de parkeerplaats zijn ook een bebloede hakbijl en een priem of een mes gevonden. Volgens getuigen loopt er een lang bloedspoor over de parkeerplaats.
Met spoed naar het ziekenhuisAmbulancepersoneel heeft het slachtoffer ongeveer een kwartier gereanimeerd en kreeg daarbij hulp van de politie. De man is met de ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later overleden.
In een huis aan de Pijnboomstraat, in de omgeving van de schietpartij, zijn twee arrestaties verricht. Het gaat om een 30-jarige en een 35-jarige man. De aanhoudingen hebben volgens de politie te maken met de schietpartij. Agenten in kogelwerende vesten zochten in de buurt nog naar meerdere daders. Een politiehelikopter assisteerde vanuit de lucht.
De politie is op zoek naar meerdere verdachten.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Volgens omwonenden zou een bewoner van het huis aan de Pijnboomstraat laatst al hebben staan zwaaien met een bijl tijdens een akkefietje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.