Dierenpolitie vindt verwaarloosde ezels en wallaby's in Roosendaal, dieren hadden moeite met bewegen

3 april 2015 om 18:24
nl
De dierenpolitie heeft woensdag op een boerderij in Roosendaal verschillende verwaarloosde ezels en wallaby's aangetroffen.
Geschreven door

De eigenaren hebben de verplichting gekregen om de situatie snel te verbeteren. De dierenpolitie nam een kijkje na een tip van de gemeente Roosendaal over verwaarlozing.
Wallaby's zonder waterBij een controle constateerde de dierenpolitie dat de voorzieningen minimaal waren. Zo liepen er twee wallaby's rond in een grote loods waar geen drinkwater voorhanden was. Ook stonden er caravans en lag er een grote stapel sloophout met roestige uitstekende spijkers stonden.
Rond de boerderij liepen vier ezels rond met hoeven die volgens de agenten duidelijk te lang waren. Bij twee van de dieren waren ze zelfs zo lang dat ze aan de zijkanten omhoog krulden.
Moeite met bewegenEen opgeroepen dierenarts constateerde dat de dieren de nodige zorg onthouden is, dat ze moeite met bewegen hadden en mogelijk ook pijn leden.
Ook het onderkomen van de wallaby's keurde de dierenarts af. De eigenaren hebben een proces-verbaal gekregen. De verplichting om de situatie snel te verbeteren staat in een bestuursrechtelijke maatregel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.