Omwonenden niet blij met extra treinverkeer over Brabantroute tijdens paasweekend - Omroep Brabant
Video

Omwonenden niet blij met extra treinverkeer over Brabantroute tijdens paasweekend

3 april 2015 om 18:55
nl
Omwonenden van de Brabantroute zijn niet blij met de extra goederentreinen die tijdens het paasweekend over de Brabantroute rijden. Vanaf vrijdag rijden er tientallen extra treinen over het spoor als gevolg van werkzaamheden aan de Betuwelijn.
Geschreven door

Onder meer langs Tilburg, Breda, Eindhoven en Helmond is de extra drukte te merken. Er worden verkeersregelaars ingezet om het treinverkeer te monitoren. Omwonenden in Rijen vinden dat de route niet veilig genoeg is voor extra goederentreinen.
Extra goederentreinenDorien van der Teems woont pal langs het spoor, op nog geen tien meter afstand van de rails. "Met die extra treinen zijn wij helemaal niet blij, want het goederentransport brengt meer overlast met zich mee qua geluid en trillingen, dan het personenvervoer."
Veiligheid op het spoorOok de veiligheid op het spoor baart Van der Teems zorgen. "Nog niet zo lang geleden is er natuurlijk de botsing geweest in Tilburg. Gevaarlijke stoffen komen hier veel dichter langs, dus dat is wel eng."
Vanaf 2016 komen er minimaal twintig treinen per dag extra. Vanaf 2017 worden in Rijen langs het spoor schermen geplaatst voor om de veiligheid te verbeteren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.