Sport vrijdag: Eefje Muskens onderuit in kwartfinale badmintontoernooi Kuala Lumpur

3 april 2015 om 21:47
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor badmintonster Eefje Muskens, biljarter Dick Jaspers en de turners Yuri van Gelder en Jeffrey Wammes.
Geschreven door

Zuid-Koreaans duo schakelt Muskens uitEefje Muskens uit Goirle is uitgeschakeld op het badmintontoernooi in het Maleisische Kuala Lumpur. Samen met Selena Piek moest ze vrijdag in de kwartfinale haar meerdere erkennen in het Zuid-Koreaanse koppel Ye Na Chang/Kyung Eun Jung. Het duel eindigde in 20-22 en 15-21. "We kregen een mentaal tikje toen we de eerste game verloren", gaf Piek na het duel toe. "We bleven echter vechten voor elk punt en pasten, in overleg met onze coach, de strategie aan. Dat had niet het gewenste resultaat, maar we tonen nog steeds progressie en dat voelt heel goed."
Van Gelder door, blessure WammesYuri van Gelder heeft zich geplaatst voor de ringfinale tijdens turnwedstrijden om de World Challenge Cup in het Sloveense Ljubljana. De Waalwijker mocht vrijdag met een score van 15,050 punten als derde door. Ploeggenoot Jeffrey Wammes van Flik-Flak Den Bosch overstrekte zijn knie tijdens zijn kwalificatiewedstrijd op vloer en kwam daarna niet meer in actie op sprong. Nader onderzoek in Nederland moet uitwijzen wat er precies aan de hand is met hem.
Jaspers op dreefDick Jaspers heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finale van het wereldbekertoernooi driebanden in het Egyptische Luxor. De biljarter uit Sint Willebrord rekende in de kwartfinale af met de Zuid-Koreaan Hwang-Hjung-bum. Eerder op de dag versloeg hij al de Turk Murat Naci Coklu. In de halve eindstrijd moet Jaspers het zaterdag opnemen tegen de Spanjaard Daniel Sanchez.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.