FC Oss klopt FC Den Bosch met 2-1 in sfeerloze derby

4 april 2015 om 00:18
FC Oss heeft vrijdagavond in een sfeerloze ambiance met 2-1 gewonnen van FC Den Bosch. De fletse derby werd beslist door Istvan Bakx. De middenvelder maakte beide treffers voor de nummer vijf van de Jupiler League.

De eerste helft verliep tam. De eerste kans voor FC Den Bosch leverde direct een treffer op. Ayrton Statie reageerde attent op een bal van Barry Maguire en tekende voor de 0-1.
Onverdiende gelijkmakerIn de fase daarna was de ploeg van trainer René van Eck wat sterker, maar het leverde geen kansen op. De gelijkmaker van FC Oss kwam uit de lucht vallen. Na een half uur profiteerde Istvan Bakx van defensief geklungel aan Bossche kant, 1-1.
Na de pauze was het voetbal opnieuw niet best. FC Oss was wel de bovenliggende partij en maakte het de Bossche achterhoede een paar keer flink lastig. Na 66 minuten leverde het ook een treffer op. Wederom scoorde Bakx, nota bene een oud-speler van FC Den Bosch. De middenvelder was het eindpunt van een aanval over meerdere schijven.
Rentree Van den MeirackerMeteen na de tweede Osse treffer maakte spits Danny van den Meiracker zijn rentree voor de thuisploeg. De aanvaller kampte ruim anderhalf jaar met blessureleed. Hij verving middenvelder Fatih Kamaci.
Van den Meiracker was eenmaal dicht bij een treffer, maar hij vond het zijnet. In de eindfase waren de kansen op een hand te tellen en kwam de Osse zege geen moment meer in gevaar.
Geen fans, wel sponsoren uit Den BoschBij de derby waren geen fans van FC Den Bosch aanwezig. Door de ongeregeldheden in het najaar van 2014 bij de confrontatie in Den Bosch werden deze geweerd. Op diverse plekken in Oss stonden agenten te controleren of mensen zich ook aan deze maatregel hielden.
Saillant was dat voor de wedstrijd wel sponsoren uit Den Bosch een duel tegen geldschieters uit Oss speelden. Niet iedereen hoefde zich dus aan deze regel te houden.