Jongen (12) met carnaval zes uur lang bewusteloos door alcohol, PvdA Eindhoven maakt zich zorgen

4 april 2015 om 01:41
nl
Een 12-jarige jongen is afgelopen carnaval bewusteloos in de struiken gevonden nadat hij veel te veel had gedronken. Zes uur na opname in het ziekenhuis was de jongen nog buiten westen. De PvdA Eindhoven maakt zich zorgen over de alcoholcontrole bij grote evenementen als Koningsdag en een eventueel kampioensfeest van PSV.
Geschreven door

Dat blijkt uit raadsvragen van de partij. De partij baseert zich op informatie van de alcoholpoli in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.
BehandelingVolgens die informatie zijn het afgelopen jaar 46 Eindhovense jongeren onder de 18 jaar voor alcoholvergiftiging behandeld. In totaal gaat het om 96 jongeren die bij de alcoholpoli zijn binnengebracht.
Een van de recente gevallen is een 12-jarige jongen die tijdens carnaval veel te veel had gedronken en bewusteloos werd gevonden in de struiken. De jongen was zes uur na opname in het ziekenhuis nog steeds buiten westen.
Alcoholcontrole bij evenementenDe PvdA vraagt zich af of de alcoholcontrole bij jongeren onder de 18 jaar goed geregeld is bij komende, grote evenementen in Eindhoven zoals Koningsdag en een mogelijk kampioensfeest van PSV.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.