Sport zaterdag: Femke Heemskerk indrukwekkend tijdens Swim Cup, hockeysters Den Bosch naar finale

5 april 2015 om 03:43
nl
Een dagelijks overzicht van nieuws over en uitslagen van sporters, clubs en wedstrijden in Brabant. Met onder andere aandacht voor snowboardster Bell Berghuis, turner Yuri van Gelder, de hockeysters van HC Den Bosch, de hockeyers van Oranje Zwart en de zwemsters Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo.
Geschreven door

Imponerende zege JaspersDick Jaspers heeft het wereldbekertoernooi driebanden in het Egyptische Luxor op zijn naam geschreven. De biljarter uit Sint Willebrord overklaste zaterdagavond tijdens de finale de Zuid-Koreaan Kim Haeng-jik met een overweldigend gemiddelde van vijf caramboles per beurt. Met onder meer een serie van veertien tikte hij de veertig punten in no time bijeen.
Kozakken Boys neemt afstand van SpakenburgDe amateurvoetballers van Kozakken Boys hebben SC Genemuiden zaterdag met 3-2 verslagen. Sjoerd van der Waal, Berry Powel en Arif Arif scoorden voor Kozakken Boys. Kozakken Boys is koploper in de topklasse voor zaterdagamateurs. De ploeg neemt door de zege afstand van achtervolger Spakenburg. Spakenburg bleef zaterdag bij IJsselmeervogels steken op 0-0. Het verschil tussen Kozakken Boys en Spakenburg bedraagt nu vier punten.
[YouTube:body:http://youtu.be/vCna2SYKnOA]
UNA speelt gelijk tegen koploperDe amateurvoetballers van het Veldhovense UNA zijn er zaterdag niet in geslaagd in te lopen op koploper FC Lienden. Het onderlinge duel in de topklasse voor zondagamateurs eindigde zaterdag in 1-1. Lienden heeft in 26 wedstrijden 53 punten gepakt, UNA heeft vijf punten minder. Ook JVC Cuijk speelde 1-1, in Groesbeek tegen De Treffers. OJC Rosmalen speelde 2-2 tegen Hercules.
Geen medaille Van GelderYuri van Gelder is er zaterdag niet in geslaagd een medaille te veroveren tijdens turnwedstrijden om de World Challenge Cup in Ljubljana. De Waalwijkse ringenspecialist eindigde met een score van 15.100 als vierde. De Chinees Wu Guanhua won. Hij bleef de Italiaan Matteo Morandi en de Fransman Samir Ait Said voor. "De scores lagen erg dicht bij elkaar", laat coach Bram van Bokhoven weten.
Heemskerk indrukwekkend tijdens Swim CupFemke Heemskerk heeft zaterdagmiddag grote indruk gemaakt tijdens Swim Cup-wedstrijden in Eindhoven. Ze tikte in de halve finale van de 100 meter vrije slag aan in een tijd van 52,79 seconden. Daarmee was ze verreweg de snelste. Ook haar NTC Eindhoven-ploeggenote Ranomi Kromowidjojo was goed. De olympisch kampioene tikte aan na 53,69 seconden en werd derde. De Zweedse Sarah Sjöström nestelde zich met een tijd van 53,29 seconden tussen de Nederlandse vedettes in. De finale is zondag.
Bossche hockeysters naar finaleVera Vorstenbosch heeft de hockeysters van HC Den Bosch naar de finale van het Club Champions Cup-toernooi geslagen. Ze scoorde zaterdag tijdens het duel met het Madrileense Club de Campo driemaal. Aanvoerster Maartje Paumen bepaalde de eindstrijd in Bilthoven op 4-0.
Imponerende zege JaspersDick Jaspers heeft op imponerende wijze de finale bereikt van het wereldbekertoernooi driebanden in de Egyptische stad Luxor. De biljarter uit Sint Willebrord maakte zaterdagmiddag in de halve eindstrijd tegen de Spanjaard Daniel Sanchez de benodigde veertig caramboles in veertien beurten, een gemiddelde van 2,857. Jaspers speelt later op de dag om de titel tegen Kim Haeng-jik. De Zuid-Koreaan schakelde de Zweedse routinier Torbjörn Blomdahl uit.
Oranje Zwart voor in EHLDe hockeyers van het Eindhovense Oranje Zwart hebben zaterdag de halve finale bereikt van de Euro Hockey League. OZ rekende in Bloemendaal af met het Spaanse Club Egara. Het werd 4-1. Mink van der Weerden nam drie treffers voor zijn rekening: twee uit een strafcorner en een uit een strafbal. Jelle Galema tekende in de slotminuut voor het vierde doelpunt. In de halve finale is zondag het Belgische Royal Daring de tegenstander. Daring schakelde verrassend het Duitse Rot Weiss Köln uit na shoot-outs.
Heemskerk en 'Kromo' naar halve finaleFemke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo hebben zich tijdens het open Nederlands kampioenschap zwemmen in Eindhoven zonder problemen geplaatst voor de halve finale van de 100 meter vrije slag. Heemskerk tikte zaterdagochtend aan na 54,06 seconden, Kromowidjojo na 54,34 seconden.
Nederlandse snowboardtitel BerghuisBell Berghuis is vrijdag in het Zwitserse Laax Nederlands kampioen snowboard geworden op het onderdeel cross. Dit deed ze in stijl, door meteen de leiding te nemen en die niet meer af te staan. Michelle Dekker, doorgaans actief op de slalom, eindigde als tweede. Het brons was voor Anouk Reumers. Bij afwezigheid van de Udense Cheryl Maas veroverde de 17-jarige Babs Barnhoorn de slopestyletitel bij de vrouwen.
Van de Pas treft DekkerDe Tilburgse darter Benito van de Pas heeft zaterdagavond de tweede ronde bereikt van de German Darts Masters. In München was hij met 6-2 te sterk voor landgenoot Jan Dekker. De volgende tegenstander van Van de Pas is Engelsman James Wade. Michael van Gerwen stroomt in de tweede ronde in. De Gemondenaar moet het dan opnemen tegen Rowby-John Rodriguez of Gary Stone.
SPM Shoeters boeken overwinningDe basketballers van SPM Shoeters hebben zaterdag Donar Groningen verslagen met 84-79. De Bossche ploeg kwam tweemaal op achterstand, maar vocht zich telkens op knappe wijze terug.
Tachos Waalwijk verliest van LionsDe handballers van het Waalwijkse Tachos hebben zaterdag met forse cijfers verloren van Lions in de kampioenspoule. De thuisploeg won na 21-8 bij rust uiteindelijk met 37-22. Arjan Stuiver maakte elf doelpunten namens de Waalwijkers.
Goud Isabelle Hanssen op slopestyleFreestyleskiër Isabelle Hanssen uit Someren heeft vrijdag op het NK snowboard en freeski in het Zwitserse Laax goud veroverd op het onderdeel slopestyle. Hanssen heeft eigenlijk halfpipe als specialiteit, maar die discipline werd op het NK afgelast vanwege het slechte weer helemaal afgelast.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.