Dode door bizarre aanslag in Breda is Rudi Schouten (28), hechtenis verdachten verlengd

4 april 2015 om 14:24
nl
De man die vrijdag door een schietpartij om het leven kwam in Breda, is de 28-jarige Rudi Schouten. Dat bevestigt de politie, die beelden heeft verzameld van de plek waar de man werd vermoord. Schouten had sinds januari een eenmansbouwbedrijf en zou een bekende van de politie zijn geweest. De politie heeft camerabeelden die meegenomen worden in het onderzoek, het zou in elk geval niet gaan om een criminele afrekening.
Geschreven door

Schouten werd op klaarlichte dag neergeschoten in de Cypresstraat. Hij zou ook met een priem en een hakbijl zijn toegetakeld. De Bredanaar raakte zwaargewond en bezweek later aan zijn verwondingen.
Getuigen hoorden ongeveer vier tot zes schoten. Volgens de politie werd Schouten door twee mannen van dichtbij neergeschoten. De daders vluchtten te voet.
De twee mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de fatale schietpartij blijven voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris besloot zaterdag hun voorlopige hechtenis met twee weken te verlengen, aldus de politie.    Twee mannen gepaktIn een huis aan de Pijnboomstraat, vlakbij de plek waar Schouten werd neergeschoten, hield de politie later twee mannen aan. Het gaat om een 30-jarige en een 35-jarige man. Buurtbewoners beweren dat één van de verdachten een broer van het slachtoffer is. De politie wil dat niet bevestigen.
De verdachten worden zaterdag voor de rechter-commissaris geleid. Die moet bepalen of ze langer vast blijven zitten. De politie vermoedt dat er meer verdachten zijn en zoekt die momenteel nog. Die sloegen mogelijk in een rode Mini Cooper op de vlucht. Die auto is nog niet gevonden.
Groot teamInmiddels heeft de politie een speciaal Team Grootschalig Onderzoek opgezet om onderzoek te doen. Voorlopig weet ze niet wat de toedracht voor de schietpartij was.
Momenteel verzamelt de politie tips en hoort ze getuigen. Er zijn beelden verzameld waar de daders mogelijk op te zien zijn. Die beelden onderzoeken rechercheurs momenteel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.