Boze buurt nieuw asielzoekerscentrum Oirschot verenigt zich in stichting

4 april 2015 om 21:25
nl
Omwonenden van klooster Groot Bijstervelt in Oirschot hebben deze week een stichting opgericht om een vuist te maken tegen de komst van zeshonderd asielzoekers in het klooster. De opvang is een plan van de gemeente Oirschot.
Geschreven door

Over het huisvestingplan van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente Oirschot zou deze maand een beslissing worden genomen door de gemeentepolitiek. Maar dat besluit is uitgesteld tot voor de zomervakantie.
KritiekDe opvang in het voormalig Montfortanenklooster uit 1775 zou begin 2016 klaar moeten zijn en voor minimaal tien jaar in gebruik zijn. Het plan wordt niet met open armen ontvangen in Oirschot. Eerder voerde omwonenden al actie tegen het plan. Ook is er een petitie.
Sinds deze week ziet ook de Stichting Collectieve Belangenbehartiging Omwonenden Groot Bijstervelt Oirschot het levenslicht. De stichting moet een spreekbuis en belangenbehartiger worden, zo legt het bestuur uit in een verklaring. De stichting spreekt voor een kleine veertig mensen. Zij wonen allemaal in een straal van ongeveer een kilometer rondom het klooster.
"Maar andere sympathisanten mogen zich natuurlijk ook aansluiten", vertelt kersverse voorzitter Willian van Kroonenburg. De stichting richt zich de komende tijd op gesprekken met politici en het uitdelen van flyers. Aanstaande dinsdag wordt er om halfacht een protestactie voor het gemeentehuis georganiseerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.